Na Gobarskem prazniku v Žamencih trinajst ekip kuhalo gobov golaž

PGD Žamenci so organizirali 9. gobarjado. tekmovanje v kuhanju gobovega golaža in razstavo gob.

Ivan Trunk, sobota, 16. julij 2022 ob 10:02
49. Gobarski praznik in 9. gobarjada

49. Gobarski praznik in 9. gobarjada

Organizatorji 49. Gobarskega praznika, gasilci PGD Žamenci so v soboto, 9. julija popoldne, organizirali 9. gobarjado ali tekmovanje v kuhanju gobovega golaža in razstavo gob. Deveta gobarjada se je odvijala v gozdu ob športnem igrišču v Žamencih, kjer prirejajo Gobarske praznike in je tokrat tekmovalo 13 ekip in sicer Gobani in lisičke iz Slomov, Koranti iz Destrnika, Gobarsko društvo Ptuj, Etnografsko društvo Cigani iz Dornave, Športno kulturno društvo Kükava 99, Kulturno društvo Lovrenc, ekipa "Friška jajca" iz Slomov, PGD Mezgovci ob Pesnici, Športno društvo Dornava, ekipa "Kükavske" mlatilnice, ekipa Podvinski risi, Prleški biseri iz PGD Ormož in Kmečke žene iz Dornave.

Od organizatorja je vsaka ekipa dobila mešane gobe, čebulo in liter vina, za vse ostale dodatke, ki se dodajo k golažu pa si je vsaka ekipa priskrbela sama. Po končanem kuhanju je ocenjevalna komisija, katero so sestavljali Alenka Plohl - Podgorelec, Zinka Šoštarič in Sašo Golob poskusili in ocenili golaže. Na 9. gobarjadi je po mnenju komisije najboljši gobov golaž skuhala ekipa Kmečke žene iz Dornave, drugo mesto je osvojila ekipa PGD Mezgovci ob Pesnici in tretje mesto ekipa Gobarskega društva Ptuj.

Modrijani na 49. Gobarskem prazniku

49. Gobarski praznik zaključili z veselico in Modrijani


Gobarjado je obiskal tudi Janko Merc župan občine Dornava, ki je pozdravil in nagovoril vse sodelujoče ter podelil priznanja in prehodni pokal.

Med kuhanjem golaža so nastopili in obiskovalce zabavali fantje iz domačega ansambla Šarmerji, ki so igrali do nastopa Modrijanov. Na koncu gobarjade so priredili šaljive igre za ekipe, ki so tekmovale v kuhanju gobovega golaža. Drugo leto pa bo zelo slovesno, ker organizatorji pripravljajo že 50. gobarski praznik in 10. gobarjado, zato že sedaj vabijo goste, da se drugo leto tega praznika udeležijo v čim večjem številu.

Gobarski praznik PGD Žamenci priredijo vsaki drugi vikend v mesecu juliju. Prav tako vabijo ljubitelje kuhanja golažov, da se udeležijo 10. gobarjade in se pomerijo na tekmovanju v kuhanju gobovega golaža.

49. Gobarski praznik

V petek na 49. Gobarskem prazniku publiko ogrel Dejan Vunjak




Več v Družabno