Po ulicah Ljutomera so se sprehodili zombiji

Zombiji so pod taktirko »Zombi marching banda«, Pihalnega orkestra Ljutomer, letos ponovno zavzeli ulice Ljutomera.

Prlekija-on.net, nedelja, 17. julij 2022 ob 07:41
Marš zombijev

Marš zombijev

V soboto, 16. julija, je na 18. Grossmannovem festivalu potekalo še zadnje dejanje, z znamenitim Zombi maršem, ki ga je pospremil Pihalni orkester Ljutomer, ki letos praznuje 100-letnico.

Letošnjo edicijo sta močno zaznamovala častna gosta Jack Sholder in Robert Englund, ki je v soboto bil tudi na voljo za avtograme oboževalcev. Ljutomer pa je letos dobil tudi Prleški pločnik slavnih.

Maskiranje za zombi marš je potekalo že od 12. ure naprej pod vodstvom mojstrice Mateje Naberšnik, na Glavnem trgu sta za glasbo med tem poskrbeli skupini Yellow Spots in Ka te briga, nakar so zombiji pod taktirko "Zombi marching banda", Pihalnega orkestra Ljutomer, letos ponovno zavzeli ulice Ljutomera. Vmes je potekala še subkulturna tržnica, kjer je bilo moč kupiti nove in rabljene nosilce zvoka in slike, knjige, stripe ter široko paleto unikatnih izdelkov.

Odvijal se je tudi posebni spremljevalni zabavni program pod skupnim naslovom Nočna mora v Ulici trte, kjer so pripravili 1. Grossmannov fantastični dvoboj - vinarji proti kraft pivovarjem, Prleško odprto kuhinjo... Obiskovalci so se lahko tudi v starodobnih vozilih citroën zapeljali od Ljutomera do Ormoža in se vmes ustavili v prleških vinogradih.

Zvečer je nato sledila še zaključna prireditev s podelitvijo nagrad.

Foto: Špela Jambriško

Robert Englund

Podeljene so nagrade 18. Grossmannovega festivala




Več v Družabno