Oseba zaradi prekomernega uživanja alkohola in psihičnih težav svojcem zagrozila s storitvijo samomora

Policisti so bili obveščeni o grožnjah s storitvijo samomora.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 18. julij 2022 ob 20:16
Policija

Policija

Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog, v minulem vikendu obravnavali naslednje pomembnejše dogodke.

V petek, 15. julija, ob 13.30 so policisti pri nadzoru državne meje na območju Središča ob Dravi opravili postopek s štirimi tujci, za katere je bilo ugotovljeno, da so na nedovoljen način vstopili iz območja R. Hrvaške na ozemlje R. Slovenije. Tujci so v razgovorih zaprosili za mednarodno zaščito in bili nato odpeljani v Azilni dom.

Ob 17.27 so bili obveščeni o grožnjah s storitvijo samomora. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je oseba zaradi prekomernega uživanja alkohola in psihičnih težav svojcem zagrozila s storitvijo samomora. Oseba je bila s strani NMP ZD Ormož odpeljana v PB Ormož v oskrbo.

V soboto, 16. julija, ob 8.10 se je na PP oglasil oškodovanec, kateri je 15. 7. 2022 v popoldanskem času v enem od ormoških trgovskih lokalov, v nakupovalnem vozičku pozabil denarnico z vsebino. Sprejet je bil Predlog za pregon kaznivega dejanja. Evidentirano je bilo kaznivo dejanje Zatajitve po čl. 208/V KZ-1. Sledi zbiranje obvestil.

V nedeljo, 17. julija, ob 00.20 so obravnavali tatvino denarja in bančne kartice iz osebnega avtomobila. Po zbranih obvestilih sledi KO.

Ob 06.00 uri so opazovalne naprave na zeleni meji na območju Središča ob Dravi zaznale prihod ilegalnih pribežnikov (skupino) iz območja RH. V tej zvezi potekajo aktivnosti za njihovo izsleditev in prijetje.



Več v Črna kronika