Franc Stajnko je nepogrešljiv člen pri prenašanju znanja tamburaštva na mlajše rodove

S svojim delom prispeva na področju kulturno umetniške ustvarjalnosti širše skupnosti in trajno bogati kulturno zakladnico v občini Ljutomer, njeni okolici in širom Slovenije.

Prlekija-on.net, četrtek, 4. avgust 2022 ob 09:51
Franc Stajnko, foto: Marina Vrbnjak

Franc Stajnko, foto: Marina Vrbnjak

Občina Ljutomer je v torek ob 66. prazniku Občine Ljutomer pripravila prireditev s podelitvijo Miklošičeve nagrade in priznanj. Po sklepu Občinskega sveta Občine Ljutomer je Miklošičevo priznanje za leto 2022 prejel Franc Stajnko iz Vogričevcev za dolgoletno uspešno delovanje na področju tamburaške glasbe.

Franc Stajnko se je rodil 20. 11. 1949. Svojo poklicno pot je začel in zaključil na kmetiji, sedaj je upokojen. Že v otroštvu se je srečeval z različno glasbo, saj je bil tudi njegov oče glasbenik in vodja tamburaške skupine. V preteklosti je igral v različnih glasbenih zasedbah, pel pri mešanem pevskem zboru in sodeloval pri gledališki skupini Kulturnega društva Cezanjevci.

Pri Klubu prleških babic je aktiven zadnjih deset let, kjer igra brač, bogarijo. Posebej pohvalno je, da je v društvo vključil tudi svojega vnuka, ki že od tretjega razreda igra z dedkom v skupini Lotmerški tamburaši.

S svojim znanjem in smislom za igranje je pritegnil tudi prijatelje. Je nepogrešljiv člen pri prenašanju znanja na mlajše rodove, prav tako je pomemben član v društvu, ki s svojim delom prispeva na področju kulturno umetniške ustvarjalnosti širše skupnosti in trajno bogati kulturno zakladnico v občini Ljutomer, njeni okolici in širom Slovenije.

Predlagatelj je bil Klub prleških babic

Podelitev Miklošičeve nagrade in priznanj

V Ljutomeru podelili Miklošičevo nagrado in priznanja




Več v Kultura in izobraževanje