Mladi so se pomerili v različnih športnih aktivnostih, večerno dogajanje pa je pregnal dež

Prleški študentski klub je organiziral Špor(t)het z basketom na placi, skate contestom ter odbojko na mivki in tenisom. Večerni koncert pa je žal odpadel zaradi dežja.

Prlekija-on.net, nedelja, 28. avgust 2022 ob 21:41
Špor(t)het 2022

Špor(t)het 2022

Po treh letih se je v Ljutomer ponovno vrnil dogodek Špor(t)het, ki je takrat kot novost, v organizaciji Prleškega študentskega kluba, dobil veliko odzivov, kar kaže na to, da mladi še vedno radi aktivno preživljajo svoj prosti čas. Zaradi tega so se v PŠK-ju tudi letos odločili za izvedbo tega projekta, ki so dodali še nove razsežnosti. Tako so v soboto, 27. avgusta, izvedli dogodek z aktivnostmi basket na placi, skate contest ter odbojko na mivki in tenis. Dogajanje pa se je letos vršilo na Glavnem trgu, Letnem kopališču Ljutomer, teniškem igrišču in v Parku ulične vadbe.

Ker si v klubu prizadevajo za sodelovanje z društvi iz lokalne skupnosti, so k sodelovanju povabili številna športna in ostala društva, ki so popestrila dogajanje. Med drugim so se v popoldanskem programu predstavili Street workout Ljutomer, ki so na kratko predstavili svoje delovanje.

Prleški študentski klub ponosno sodeluje tudi s Košarkarskim klubom Ljutomer, ki je v okviru tega dogodka, na trgu izpeljal projekt Basket na placi in Športno zvezo Ljutomer, ki v veliki meri pomaga pri izvedbi vseh turnirjev. Za osvežitev na letošnjem Špor(t)hetu je poskrbela Občina Ljutomer, ki je za vse obiskovalce omogočila brezplačno kopanje na Letnem kopališču Ljutomer. Ob tem pa ni manjkal niti kulinarični pridih, za katerega je poskrbel Koru Sladoled.

Letos so projekt razširili tudi v večerno dogajanje, saj je po podelitvi nagrad, na letnem kopališču, sledil še koncert s prostim vstopom, ki pa je žal zaradi slabega vremena bil odpovedan. Nastopiti bi morali Prismojeni profesorji bluesa, Koala Voice in Leopold l., ki je nekaj svojega programa sicer izvedel, preden se je nad Ljutomerom "utrgalo nebo".

Foto: Špela Jambriško



Več v Šport