V soboški gramoznici utonil 18-letnik

Najstniku naj bi med plavanjem postalo slabo

Prlekija-on.net, nedelja, 21. avgust 2011 ob 21:49
Opozorilo

Opozorilo

V nedeljo, 21. avgusta, je med kopanjem v gramoznici na Bakovski ulici v Murski Soboti utonil 18-letni kopalec.

Tega dne malo po 18. uri je OKC PU Murska Sobota sprejel obvestilo o utopitvi ene osebe v gramoznici na Bakovski ulici v Murski Soboti, imenovana tudi Bakovska kamešnica.

Takoj po sprejetem obvestilu so na kraj dogodka odšli policisti in kriminalisti. Z zbiranjem obvestil in ogledom kraja so ugotovili, da se je 18-letni fant to popoldne kopal s prijatelji na neurejenem kopališču (gramoznici). Okrog 18. ure sta s prijateljem odplavala približno 300 metrov od obale. Med tem, ko sta plavala nazaj k obali,  se je pokojni iz neznanega vzroka začel utapljati.

Prijatelj, ki je plaval z njim in drugi fant, ki je opazil dogodek in skočil v vodo, sta poskušala pomagati utapljajočemu. Ker se je pokojni močno otepal in iztrgal iz prijema, je po krajšem času utonil v vodi.

Truplo pokojnega so iz globin potegnili potapljači reševalne postaje iz Murske Sobote. Pri tem so jim pomagali tudi soboški gasilci.

Truplo pokojnega je pregledal zdravnik, ki je odredil sanitarno obdukcijo.

Pokojni še je pred tragedijo na priljubljenem socialnem omrežju Facebook objavil, da se gre s prijatelji kopat v gramoznico, kar je za njega bilo žal usodno.

Policija ob tem opozarja, da so divja oz. neurejena kopališča najbolj nevarna, saj na teh kopališčih ni organizirane službe za reševanje iz vode, vprašljiva pa je tudi kakovost vode. Zato svetujejo uporabo urejenih kopališč.


Več v Črna kronika