Med mejno kontrolo trije vozniki pod vplivom alkohola

Državljan Bosne in Hercegovine je imel kar 1,12 mg/l alkohola v organizmu, državljan Hrvaške 0,54 mg/l, še en državljan Bosne in Hercegovine, poklicni voznik tovornega vozila pa 0,13 mg/l.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 5. september 2022 ob 12:33
Policija

Policija

Policisti Postaje mejne policije Petišovci so med vikendom, ki je potekal ob povečanem prometu in z zastoji oziroma čakalno dobo med mejno kontrolo ugotovili, da je državljan Bosne in Hercegovine vozil pod vplivom alkohola in sicer je na mejni prehod pripeljal s kar 1,12 mg/l alkohola v organizmu. Pri nadaljnji kontroli so policisti ugotovili da ima navedeni prepoved uporabe tujega vozniškega dovoljenja na ozemlju R. Slovenije, zato so mu zasegli osebni avtomobil, odvzeli vozniško dovoljenje in prepovedali nadaljnjo vožnjo.

Med mejno kontrolo je vozniku osebnega avtomobila, državljanu Hrvaške alkotest pokazal 0,54 mg/l alkohola v organizmu. Poklicnemu vozniku tovornega vozila s priklopnikom, državljanu Bosne in Hercegovine pa je alkotest pokazal 0,13 mg/l alkohola v organizmu, kateri med vožnjo ne bi smel imeti alkohola v organizmu. Obema je bila izdana globa, odvzeti sta jima bili vozniški dovoljenji in prepovedana nadaljnja vožnje.



Več v Črna kronika