Policisti so voznika ustavili šele z uporabo sredstva za prisilno ustavljanje vozil

V postopku so imeli voznika, ki je vozil neregistrirano vozilo in na ustrezne znake ni ustavil policijski patrulji ter nadaljeval z vožnjo.

Prlekija-on.net, četrtek, 8. september 2022 ob 09:58
Policisti so morali uporabiti sredstva za prisilno ustavljanje vozi

Policisti so morali uporabiti sredstva za prisilno ustavljanje vozi

Policisti PP Ptuj so v sredo imeli v postopku voznika, ki je vozil neregistrirano vozilo in na ustrezne znake (svetlobne in zvočne signale na vozilu) ni ustavil policijski patrulji ter nadaljeval z vožnjo. Patrulja je s službenim vozilom zapeljala za njim in ga ponovno pričela ustavljati s predpisanimi svetlobnimi in zvočnimi signali, vendar je voznik kljub temu nadaljeval vožnjo, kršil cestno prometne predpise in pri tem tudi povzročil prometno nesrečo z materialno škodo, ko je oplazil drugo vozilo.

Policisti so ga nato ustavili šele z uporabo sredstva za prisilno ustavljanje vozil. Policisti so vozniku izdali plačilni nalog zaradi kršitev Zakona o pravilih cestnega prometa, Zakona o motornih vozilih in Zakona o obveznih zavarovanjih v prometu ter z vozila odvzeli registrske tablice (potek veljavnosti).

Prav tako obravnavajo sum kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu po 324. členu Kazenskega zakonika in bodo po vseh zbranih obvestilih podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo na Ptuju.




Več v Črna kronika