18 let podjetja Hakl IT

Na Dvorcu Rakičan so pripravilo letno srečanje s svojimi poslovnimi partnerji ter slavnostno proslavili tudi svojo polnoletnost, 18 let delovanja podjetja.

Prlekija-on.net, petek, 9. september 2022 ob 11:03
HAKL IT - Srečanje partnerjev

HAKL IT - Srečanje partnerjev

Podjetje Hakl IT je na Dvorcu Rakičan pripravilo letno srečanje s svojimi poslovnimi partnerji. Na dogodku so slavnostno proslavili tudi svojo polnoletnost, 18 let delovanja podjetja. Po besedah direktorja Andreja Koceta je podjetje po zamenjavi lastništva in izstopom ustanovitelja ter prvega direktorja gospoda Borisa Hakla dobilo stabilno lastništvo podjetij Pomgrad naložbe d.d., Panvita d.d. in Imo-Rent Murska Sobota.

Hakl IT, ki je največji ponudnik informacijskih rešitev za lekarniško poslovanje v Sloveniji, želi svoj položaj ohraniti in stabilizirati. »Imamo ogromno izkušenj in znanj in zagotavljam vam, da smo vsem lekarnam in prodajalnam s specializiranimi produkti najboljši partner. Po drugi strani smo specializiran ponudnik informacijskih storitev za gradbene in komunalne dejavnosti ter še kakšno drugo dejavnost. Na vseh omenjenih segmentih želimo svoj položaj še utrditi ter si v prihodnosti odpreti tudi vrata v tujino,« je še poudaril direktor podjetja Hakl IT, ki že nekaj časa razvija novo programsko okolje (Orko.net in Orko.Online), ki sta delno že v uporabi. »Smo največja programerska hiša v Pomurju, ki ima danes 30 zaposlenih, in mirno lahko zatrdim, da smo pravi partner za podporo informatizaciji vaših poslovnih procesov. Naša vizija je enostavna. Prihranek. Prihranek na času in posledično na denarju,« je prisotnim še zagotovil Andrej Kocet. Poleg skrbi za razvoj se v podjetju trudijo, da bi se njihovi zaposleni dobro počutili. V letošnjem letu so plače dvignili v povprečju za 12 odstotkov.

Podjetje Hakl IT se povezuje tudi z lokalnim okoljem. Tako sodelujejo s Fundacijo Marof, ki jo je ob tej priložnosti predstavil Simon Ravnič. Dobro sodelujejo tudi s Srednjo poklicno in tehniško šolo Murska Sobota. Njihovim dijakom namreč omogočajo opravljanje obveznih vsebin v njihovem podjetju, sodelujejo pa tudi pri njihovih informacijskih projektih.



Več v Gospodarstvo