Počitniško gusarstvo

V DOSOR-ju že drugič z najmlajšimi

Filip Matko, sreda, 24. avgust 2011 ob 13:25
Gusarji in princeske

Gusarji in princeske

V počitniški dneh, od 18. do 22. julija, so v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, o čemer smo poročali, izvedli prvi projektni teden. Bile so to aktivne počitnice za 15 mladih, otrok zaposlenih v tem domu, od predšolskih in osnovnošolskih otrok do srednješolcev.
Ti slednji (Aljoša Klemenčič, Sanja Korošec in Danijela Farkaš) so sodelovali kot prostovoljci pri delu z mlajšimi, a za celotno animacijo so poskrbele prijazne in ustvarjalne delovne terapevtke (Petra Gašpar, Patricija Jerebic in Danijela Puhar).

Po uspelem julijskem počitniškem tednu je sedaj v avgustu organiziran še počitniški teden z naslovom »Gusarji in princeske v DOSOR-ju«. Ta poteka v dneh od 22. do 26. avgusta. Od 6.30 do 14. ure je poskrbljeno za številne dejavnosti: rekreacijo (telovadba, športne igre, sprehodi v naravo), druženja s stanovalci (družabne in športne igre, pravljične urice, pečenje vafljev, sprehodi), kot tudi ustvarjanje (risanje s kredami, iskanje skritega zaklada, izdelava gusarske ladje, okvirjev za slike, kronice…). Zadnji dan medgeneracijskih aktivnosti bodo pripravili razstavo ustvarjenih izdelkov, je pa ob vseh teh aktivnostih bilo poskrbljeno tudi za počitek, za zdravo hrano in pijačo. V DOSOR-ju je namreč od skupno zaposlenih kar 40 staršev, ki imajo skupno 54 otrok in  tem je »ustvarjalni čas« v počitnicah še kako dobrodošel. Drugega projektnega tedna se udeležuje 17 otrok.

Sicer pa so se v DOSOR-ju odločili za vključitev v postopke pridobitve certifikata »Družini prijazno podjetje« in to je le ena izmed številnih aktivnosti v tem zahtevnem projektu. Mladim staršem, zaposlenim v DOSOR-ju pa so tako odvzeli za nekaj dni skrb za varstvo otrok med počitnicami, saj so jih lahko zjutraj pripeljali s seboj na delovno mesto.


Več v Najmlajši