Meteorplast ŠIC bar potuje v Sevnico

Zmagi proti Mlinšam (5:3) in Dobrepolju (4:0) ter posledično uvrstitev na vrh prvoligaške razpredelnice sta vlila določeno samozavest ljutomerskim futsalerjem.

Prlekija-on.net, četrtek, 22. september 2022 ob 07:24
Meteorplast ŠIC bar

Meteorplast ŠIC bar

Po odličnem vstopu v novo sezono 1. slovenske futsal lige čaka ljutomerski Meteorplast ŠIC bar gostovanje v Sevnici. Dvoboj 3. kroga, proti novincu v prvoligaški konkurenci, bodo prleški futsalerji odigrali jutri, v petek, 23. septembra, v dvorani OŠ Savo Kladnik v Sevnici, pričel pa se bo ob 20. uri.

Zmagi proti Mlinšam (5:3) in Dobrepolju (4:0) ter posledično uvrstitev na vrh prvoligaške razpredelnice sta vlila določeno samozavest ljutomerskim futsalerjem. Sevničani so iz dveh tekem pri eni točki, a trener Robert Grdović opozarja: »Sevničani so se na zadnji tekmi proti Mlinšam vrnili po zaostanku z 0:2 in osvojili točko. Imajo nekaj izkušenih in kvalitetnih igralcev.« Kljub temu optimistično zre v naslednjo prvenstveno tekmo. »Mi imamo širši igralski kader in smo trenutno v boljši formi, zato se nadejam tretji zmagi, kar bi nam veliko pomenilo na začetku prvenstva. Prepričan sem, da je kvaliteta na naši strani, zato se nadejam, da se bomo domov vrnili z vsemi tremi točkami

Podobno kot proti Dobrepolju tudi proti Sevnici ekipa ne bo popolna. Zaradi poškodbe hrbta bo zagotovo manjkal kapetan Kristian Škerget, zdravniška služba pa bo poskušala usposobiti Thomasa Pihlerja, ki proti Dobrepolju ni igral, in vratarja Tjaža Lovrenčiča. Slednji je v prvih dveh krogih odlično opravil svoje delo, saj je proti Mlinšam zaustavil tri kazenske strele z desetih metrov, proti Dobrepolju, ko je dobil neugoden udarec v gleženj, pa celo ohranil svojo mrežo nedotaknjeno. V primeru, da Lovrenčič, ki je zadnji trening izpustil, ne bo mogel stopiti na vrata, ga bo nadomestil Klemen Anžel, ki pa minula dva tedna ni treniral, ker je bil na službeni poti v tujini.

»To sezono smo začeli odlično. Imamo stoodstotni izkupiček. V tem krogu naš čaka Sevnica in želimo v tem ritmu nadaljevati. Naredili bomo vse in se pripravili, da pridemo do treh točk,« pred jutrišnjim gostovanjem v Sevnici (4. krog 1. SFL) napoveduje igralec Meteorplasta ŠIC bara 22-letni Aljaž Ruis, ki se je v tej sezoni že podpisal pod en zadetek, tako, da ima v svoji karieri v natanko 20 prvoligaških nastopih doseženih osem zadetkov.

Aljaž Ruis:

Pari 3. kroga 1. slovenske futsal lige so na povezavi.



Več v Šport