Večnamenska športna dvorana v Gornji Radgoni je uradno odprta

Na državni praznik športa so v Gornji Radgoni svečano odprli novo večnamensko športno dvorano.

Marina Vrbnjak, sobota, 24. september 2022 ob 13:43
Odprtje večnamenske športne dvorane v Gornji Radgoni

Odprtje večnamenske športne dvorane v Gornji Radgoni

V petek, 23. septembra, na dan, ki ga je Državni zbor na pobudo Olimpijskega komiteja Slovenije leta 2020 razglasil za državni praznik športa, so v Gornji Radgoni svečano odprli novo večnamensko športno dvorano.

»Slavimo novo, veliko večnamensko športno dvorano in vse, ki ste k njeni izgradnji kakorkoli prispevali. Z njenim odprtjem se obetajo ustrezni prostori za gibanje in nadaljnji razvoj športov ter športnega potenciala občine, ki ga je brez dvoma veliko. Skozi pretekla desetletja smo ga dokazovali navkljub prostorom, ki so bili premajhni in slabše opremljeni. Z novo pridobitvijo bomo lahko vse zvrsti športnega, pa tudi kulturnega udejstvovanja, prenesli na novo raven in ob tem razvijali še druge športe, ki jih doslej nismo mogli,« je obiskovalce uvodoma nagovorila moderatorka Nika Škof. Ravnatelj OŠ Gornja Radgona, Dejan Kokol, je v nadaljevanju prireditve v svojem govoru orisal pomen pridobitve za izobraževalni proces.

V nadaljevanju so se predstavili aktivni športni klubi in društva, katerih delovanje bo olajšano z infrastrukturo, ki jo ponuja nova dvorana - Športno strelsko društvo, Planinsko društvo Gornja Radgona, Športno nogometni klub, Teniški klub Gornja Radgona, Shotokan karate-do klub Gornja Radgona, RK Arcont Gornja Radgona in Radgonski kickboxing klub. Prostore Večnamenske športne dvorane bodo ob dopoldnevih napolnjevali otroci OŠ Gornja Radgona v sklopu predmeta šport, pri obveznih in neobveznih izbirnih predmetih športa, interesnih dejavnostih s vsebinami športa, organizirali bodo lahko spet šolska športna tekmovanja - tudi na višjem tekmovalnem nivoju. Učenci podružnične šole dr. Janka Šlebingerja so se tokrat predstavili s točko plesa folklore.

Župan Stanislav Rojko se je v svojem govoru zahvalil nekaj posameznikom, katerih izjemen doprinos k uspešni izgradnji dvorane je bil odločilen za to, da »smo lahko danes tukaj«. Slavnostni »prerez traku«, pa je potekal drugače kot običajno. Darjo Felda (državni sekretar na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport), Dejan Kokol (ravnatelj OŠ Gornja Radgona), Gašper Jež (predstavnik SID banke), Pia Klun (učenka osnovne šole Gornja Radgona in uspešn športnica), Vladimir Mauko (direktor občinske uprave Gornja Radgona) in župan Stanislav Rojko so si izbrali vsak po eno žogo ter jo na ukaz hkrati zalučali proti golu. S tem so na simboličen način v uporabo predali Večnamensko športno dvorano športnikom in učencem OŠ GR.

Prireditev je z glasbenim vložkom popestril radgonski raper Leopold I.

Idejna zasnova VŠD Gornja Radgona

Tako bo videti večnamenska športna dvorana ob OŠ Gornja Radgona




Več v Gospodarstvo