Maja in Živa uspešno nastopile na Švedskem

Med več kot 1500 plesalci sta slovenske barve na svetovnem prvenstvu zastopale Maja Ocvirk in Živa Horvat iz PK Zeko Murska Sobota.

Prlekija-on.net, nedelja, 25. september 2022 ob 15:03
Maja in Živa na SP v disco plesih

Maja in Živa na SP v disco plesih

Prejšnji konec tedna je potekalp Svetovno prvenstvo v Disco plesih. Prvenstvo se je odvijalo v mestu Katrineholm na Švedskem. Med več kot 1500 plesalci sta slovenske barve zastopale Maja Ocvirk in Živa Horvat iz PK Zeko Murska Sobota.

Nastopile sta v kategoriji ženskih dvojic in med 71 pari osvojile odlično 8. mesto. Med posameznicami pa je Živa Horvat osvojila 6. mesto med 100 tekmovalkami.

"Malo drugačno prvenstvo za mene saj sem prvič spremljal dekleti od doma. Ni me skrbelo kako se bosta znašli, ker imata bogate izkušnje in moj način vodenja je, da jih že od malega navajam na samostojnost, ter pomoč en drugemu, tako da nista imeli nekih težav s tem.
Drugače smo z rezultati izredno zadovoljni, res je da smo ciljali na finale, zmanjkalo je res 'milimeter' ampak če vzamemo v zakup, da smo bili skoraj 3 leta brez mednarodnih tekem, da je Maja po operaciji kolena, Živa ima že več kot mesec dni težave z zadnjo stegensko mišico, pri parih si je odtrgala del kože na stopalih kjer se vrti.... Dekleta res borbajo in stiskajo zobe ko je potrebno, letos sta se tudi sami pripravljali čez poletje, tako da sem lahko res ponosen na njiju, velik rezultat jima je uspel. Upam, da bo letos normalno leto in bomo imeli tekmovanja po planih kar bo lažje za pripravo na velika tekmovanja
," je povedal Dejan Zečević, vodja plesne šole.



Več v Šport