Prijeli deset državljanov Šrilanke, ki so zaprosili za mednarodno zaščito

Policisti so opravili kontrolo kombija v katerem je bilo 10 tujcev, državljanov Šrilanke, ki jih je voznik na nedovoljen način pripeljal iz Madžarske.

Prlekija-on.net, sobota, 1. oktober 2022 ob 08:01
Policija

Policija

V preteklem dnevu so policisti na območju PU Mursla Sobota obravnavali šest prometnih nesreč. Pri tem se je ena končala z lažjimi telesnimi poškodbami. V ostalih petih je nastala samo materialna škoda. Obravnavani so bili še trije primeri povoženja divjadi, štiri kazniva dejanja in deset kršitev javnega reda.

S področja kriminalitete so soboški policisti obravnavali dva primera tatvine nafte iz parkiranih tovornih vozil in tatvino gorskega kolesa črno sive barve. Na banki v Murski Soboti je bil odkrit ponarejen bankovec za 20 EUR.

Javni red je bil kršen 3-krat v zasebnih prostorih in 7-krat na javnih krajih. Kršitelji so se ob intervencijah policistov pomirili in s kršitvami prenehali.

Na počivališču v Pincah so policisti opravili kontrolo kombija v katerem je bilo 10 tujcev, državljanov Šrilanke, ki jih je voznik na nedovoljen način pripeljal iz Madžarske. Vsi tujci so zaprosili za mednarodno zaščito. Voznik bo s kazensko ovadbo priveden k preiskovalnemu sodniku.

Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo danes čez dan na območju policijske postaje Murska Sobota.Več v Črna kronika