Znan je predviden termin, ko bodo prestavili vaško kapelico

V naselju Lukavci je predvideno trikrako krožno križišče z zunanjim radijem 14 m in enim voznim pasom.

Prlekija-on.net, nedelja, 2. oktober 2022 ob 09:01

Letos se ureja težko pričakovana državna cesta na trasi med Lukavci in Ključarovci. Gre za rekonstrukcijo ceste R2-439/1303 Križevci - Žihlava od km 1+363 do km 4+045 z izgradnjo pločnika in avtobusne postaje, ki se izvaja v treh delih, in sicer skozi naselje Lukavci v dolžini 1454 metrov, med naseljema Lukavci in Ključarovci v dolžini 952 metrov in skozi naselje Ključarovci v dolžini 276 metrov. Delo izvaja gospodarska družba POMGRAD, gradbeno podjetje d.o.o. kot vodilni partner, s partnerjem Komunalo Slovenske gorice d.o.o.

V naselju Lukavci se bo izvedla rekonstrukcija vozišča skupaj s krožnim križiščem, pločnik levo (hodnik za pešce in kolesarska steza), pločnik levo (kolesarska steza), odvodnjavanje, uredili se bodo prepusti, uredila javna razsvetljava, vodovod in prestavila vaška kapela. Gre za najdražji del investicije v sklopu tega projekta, ki znaša 1.976.733,46 EUR. Na cesti Križevci - Žihlava, pri Lukavcih, zaradi del trenutno promet poteka izmenično enosmerno, predvidoma do 24. 12. 2022.

Na Direkcijo Republike Slovenije za infrastrukturo (DRSI) smo naslovili vprašanja, kako je trenutno glede del ter predvsem, kako je glede prestavitve vaške kapele ter kakšno krožišče se bo uredilo na tem delu.

Iz DRSI so nam odgovorili, da prenova poteka v skladu s terminskim planom, pogodbeni rok dokončanja del pa je marec 2024. "Prestavitev kapelice bo izvedena v skladu z elaboratom za prestavitev, in sicer na način, da se objekt poveže z notranjim in zunanjim kovinskim in lesenim opažem, v temelj pa se vgradijo jekleni nosilci. Vse skupaj se nato dvigne z avtodvigali. Predviden termin prestavitve je med 15. in 30. oktobrom," so nam pojasnili ter dodali, da je v naselju Lukavci predvideno trikrako krožno križišče z zunanjim radijem 14 m in enim voznim pasom.

Uredila se bo tudi cesta skozi Lukavce

Pričela se bo investicija vredna skoraj 5 milijonov evrov; zgradili bodo tudi krožišče in prestavili vaško kapelo




Več v Gospodarstvo