Častno mednarodno priznanje kinologom na Goričko

Število ljubiteljev športne in reševalne kinologije narašča, zato so pristopili k ureditvi dodatnega poligona in potrebnih spremljajočih objektov.

Prlekija-on.net, torek, 4. oktober 2022 ob 08:02
Priznanje kinologom na Goričko

Priznanje kinologom na Goričko

Na 31. rednem občnem zboru Športno kinološkega društva - Enote reševalnih psov Goričko, ki deluje na svojem matičnem kinološkem poligonu v Sebeborcih ter skupaj s partnersko organizacijo Mladinskim centrom Prlekije-združenjem NVO, so. p. vlaga vse napore za dokončno formiranje regijske operativne enote reševalnih psov, ki bo delovala kot sestavni del slovenskih sil zaščite in reševanja, so med drugim analizirali svoje delovanje v prejšnjem letu in si zastavili smele cilje za prihodnost. Število ljubiteljev športne in reševalne kinologije narašča, zato so pristopili k ureditvi dodatnega poligona in potrebnih spremljajočih objektov. Na občnem zboru, pa je prisotnim v imenu partnerske organizacije tudi spregovorila Nina Stegmüller, mag. psih. Dejala je:

»Dragi člani ter gostje današnjega občnega zbora Športno kinološkega društva - Enote reševalnih psov Goričko, dovolite, da vas še v imenu partnerske organizacije Mladinskega centra Prlekije-Pokrajinskega centra nevladnih organizacij prav lepo pozdravim in vam čestitamo k vsem doseženim 30-letnim uspehom in širitvijo ter bogatitvijo tukajšnjih konstantnih dejavnosti !
Pripada mi prijetna dolžnost, da vašemu celotnemu članstvu - kolektivu ŠKD-ERP Goričko in tukajšnjemu vodju kinološkega šolanja g. Vladu Škerlaku, v imenu lanskega Mednarodnega mladinskega skupa, sestavljenega iz partnerskih organizacij iz Romunije, Italije, Portugalske, Grčije, Jordanije in Slovenije, zbranih v okviru projekta ERAZMUS plus - Mednarodno sožitje izročim častni mednarodni priznanji za vso dosedanjo tridesetletno vztrajno in uspešno angažiranje. Za vse mlade udeležence mednarodnega skupa predstavljate primer izredne pozitivne prakse predanega prostovoljnega udejstvovanja, vključevanja mladih in vseh generacij v kinologijo ter tudi v posebne dejavnosti zaščite in reševanja, sožitja generacij ter ljubezni do narave in človekoljubnosti !
G. Vlado Škerlak pa skupaj s svojo kinološko inštruktorsko ekipo (Zlatka Berden, Eva Gomboc, Roman Bodanec ter Dani Lipič, ki je skupaj s svojim psom bil kar dvakrat svetovni prvak v sledenju in enkrat svetovni podprvak), letos usposablja že 26. generacijo kinoloških timov (vodnik-pes) ter skozi daljšo časovno obdobje skrbi, da vsako nedeljo za športno kinologijo in vsako sredo za reševalni del kinologije, neglede na letni čas in vremenske razmere neprekinjeno čez celo leto brezhibno potekajo kinološka usposabljanja za vedno večje število aktivnih udeležencev iz širšega prekmursko-štajerskega območja. Velja še tudi pohvaliti predanega ekonoma g. Franca Rezarja-Frenkija, dr. veterine Robija Tota in celotno ekipo za brezhibno tehnično, strokovno in siceršnjo podporo.
Zato se je Mednarodni mladinski skup enotno odločil, da danes na simbolični ravni tudi podelimo omenjeni mednarodni častni priznanji ter vas istočasno obveščamo, da bo poslan Kinološki zvezi Slovenije tudi apel, da se kot nacionalna, krovna kinološka organizacija ustrezno odzove na omenjene posebne zasluge

Foto, tekst: Tadeja Muršič



Več v Kultura in izobraževanje