Razglasili so pomurska podjetja leta 2021

Naj... VELIKO podjetje je postal Farmtech d.o.o., ki izdeluje in prodaja transportna in gospodarska vozila za potrebe kmetijstva in gradbeništva.

Prlekija-on.net, sreda, 5. oktober 2022 ob 08:23
Nagrajenci, foto: Aleš Cipot

Nagrajenci, foto: Aleš Cipot

Medijska hiša Vestnik in Pomurska gospodarska zbornica sta razglasili najboljša pomurska podjetja v letu 2021. V šesti akciji, katere cilj je povečati prepoznavnost pomurskega gospodarstva, je strokovna komisija po določenih kriterijih določila zmagovalce v posebnih kategorijah, vezanih na velikost podjetja, bralci pa so izbirali podjetje, ki je najboljše po njihovem mnenju.

To so zmagovalci:
V kategoriji MIKRO podjetje je zmagovalec Glasmetall d.o.o., ki se ukvarja s steklarstvom in ključavničarstvom.
Komisijo je v kategoriji MALO podjetje najbolj prepričal Megras d.o.o., podjetje, ki mehansko obdeluje kovine.
Med SREDNJIMI podjetji je slavil Roto d.o.o., proizvajalec izdelkov iz polipropilenov, polietilenov in poliamidov.
Naj... VELIKO podjetje je postal Farmtech d.o.o., ki izdeluje in prodaja transportna in gospodarska vozila za potrebe kmetijstva in gradbeništva.
Naj... ZAPOSLOVALEC je Virs d.o.o.
Naj... podjetje po mnenju bralcev Vestnika pa Kompas Pomurje za Hotel Belmur.

Tibor Šimonka
Tibor Šimonka, foto: Aleš Cipot

Kipce sta na slovesni prireditvi v Gledališču Park, ki so se je poleg številnih podjetnikov, predstavnikov lokalne politike in družbe udeležili še ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Irena Šinko, minister, pristojen za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, Aleksander Jevšek in predsednik Gospodarske zbornice Slovenije Tibor Šimonka, podelila Robert Grah, direktor Pomurske gospodarske zbornice, in Adriana Gašpar, direktorica Podjetja za informiranje. V skupnem nagovoru sta izpostavila, da je prireditev namenjena temu, da se ozremo na prehojeno pot številnih podjetij v regiji. »Ponosna sem, da z Robertom in Pomursko gospodarsko zbornico že šesto leto odlično sodelujemo pri organizaciji Pomurskega podjetja leta, da se med nominiranci vedno znova pojavijo nova imena, že znana imena pa uspešno preskajujejo kategorije. Le s sodelovanjem, tudi ali predvsem gospodarstva in politike, se bomo lahko tudi prihodnje leto zbrali ob takšni priložnosti,« je dejala Gašparjeva.

Strokovno komisijo, ki je izbirala naj... podjetja, so sestavljali Peter Polanič, Benjamin Jošar, Bojan Ivanc, Adriana Gašpar, Aleš Cantarutti, Robert Ličen in Sibil Klančar. Zmagovalca v kategoriji naj... zaposlovalec so izbrali Majda Horvat, Branko Žunec, Alenka Samec, Stanislava Perčič in Andreja Sever.

Dogodek je s pevskim nastopom popestrila Ditka.
Več v Gospodarstvo