Peš ali s kolesom na ogled naravnih in kulturnih znamenitosti

Občini Veržej in Križevci vabita na ogled znamenitosti.

Marina Vrbnjak, sobota, 8. oktober 2022 ob 14:27
Plavčkove sprehajalno - kolesarske poti

Plavčkove sprehajalno - kolesarske poti

Danes so v Veržeju, v sklopu projekta »Promocija naravnega in kulturnega turizma« oziroma kulTURA = naTURA, pripravili tiskovno konferenco in hkrati uradno odprli Plavčkove sprehajalno - kolesarske poti.

Gre za projekt, v okviru katerega so štirje partnerji (Občina Veržej, Občina Križevci, Zavod Marianum Veržej in Turistično društvo Veržej) poskrbeli za ureditev in označitev pohodnih in kolesarskih poti po naravnih in kulturnih znamenitosti občin Veržej in Križevci ter postavitev infobox-ov, preko katerih se lahko turisti in domačini digitalno seznanijo z naravnimi in kulturnimi znamenitostmi obeh krajev. V okviru projekta so posneli tudi par kratkih izobraževalnih filmčkov na temo priprave naravnih materialov za namen in možnost rokodelskega ustvarjanja ter pripravili promocijska gradiva. Celotna vrednost operacije znaša dobrih 84 tisoč evrov, aktivnosti projekta pa so sofinancirane s sredstvi Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja.

Župan Občine Veržej Slavko Petovar je ob tem povedal, do gre za označitev in povezavo pomembnih kulturnih in naravnih znamenitosti v kolesarsko in pohodno pot. »Turizem je tisti, ki ne pozna meja in predvsem pomembno se je povezovati,« je poudaril. Za vse obiskovalce je pomembna tudi informacija, da so pred kratkim tudi v Veržeju vzpostavili sistem izposoje koles »Prleški bicikl«, ki uporabnikom omogoča, da si po ugodni ceni izposodijo kolo ter ga vrnejo na isto ali drugo postajo.

Prleški bicikl

V Prlekiji zaživel nov lokalni sistem izposoje e-koles »Prleški bicikl«




Več v Kultura in izobraževanje