Zaključek kasaške sezone v Ljutomeru s spominskima dirkama in Pokalom GFML

Sezona kasaških dirk se je v Ljutomeru letos zaključila s spominskima dirkama Vlada Plohla in Ludvika Slaviča st. ter dirko za Pokal GFML

Kristina Žižek, nedelja, 9. oktober 2022 ob 21:27
Zaključek kasaške sezone v Ljutomeru

Zaključek kasaške sezone v Ljutomeru

V nedeljo, 9. oktobra, so v Ljutomeru potekale še zadnje kasaške dirke letošnje sezone. Na sporedu je bilo 5 dirk, osrednji dirki pa sta bili Spominska dirka Vlada Plohla in Spominska dirka Ludvika Slaviča st. ter dirka za Pokal GFML.

Na prvi dirki - Spominski dirki Vlada Plohla - je slavila Libby z voznikom Darkom Sodcom (KK Ljutomer). Drugo dirko - Avtoštart za 3 do 8-letne slovenske kasače - je zmagala Leona B z voznikom Rokom Bruncem (KK Ljutomer). Na Spominski dirki Ludvika Slaviča st. je 1. mesto dosegla Olja z voznikom Viktorjem Dolinškom (KK Stožice Ljubljana). Avtoštart za 3 do 14-letne evropske kasače je zmagala Maya Viva z Jankom Sagajem (KK Ljutomer).

Pokal GFML - Hendicap za 3 do 14-letne evropske kasače - je dobila Ciara TP z voznikom Vitom Šadlom (KD Krim). Posebnost dirke za pokal GFML je ta, da lahko sodelujejo zgolj vozniki, ki so se šolali na Gimnaziji Franca Miklošiča Ljutomer.

Kasaške dirke so se zaključile z odprto dirko - Avtoštartom za 3 do 14-letne INT kasače. Zmago je slavil Cristofaro San (IT) z voznikom Milanom Žanom (KK Stožice Ljubljana).

Vsi podrobni rezultati so dosegljivi tukaj.


Več v Šport