Z naloženo hlodovino za skoraj 10 ton presegel največjo dovoljeno skupno maso

Vozniku, ki je samostojni podjetnik, sta policista izrekla predpisano globo v višini 1.800 eur, skupina vozil pa je bila zaradi presežene največje dovoljene skupne mase izločena iz prometa.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 10. oktober 2022 ob 13:27
Vozilo je bilo občutno pretežko

Vozilo je bilo občutno pretežko

Policista Postaje prometne policije Maribor sta minulo soboto, v popoldanskih urah, na avtocesti A1, izven naselja Fram obravnavala voznika vlečnega vozila s priklopnim vozilom, na katerem je imel naloženo hlodovino.

Vozniku iz okolice Celja sta odredila tehtanje skupine vozil, pri čemer je bilo ugotovljeno, da je skupina vozil z naloženo hlodovino za skoraj 10 ton presegala največjo dovoljeno skupno maso. Vozniku, ki je samostojni podjetnik, sta policista izrekla predpisano globo v višini 1.800 eur, skupina vozil pa je bila zaradi presežene največje dovoljene skupne mase izločena iz prometa.

Vse od danes, pa do 16. oktobra sicer tudi na območju PU Maribor poteka evropsko usklajen nadzor tovornih vozil in avtobusov, v katerem policisti posebno pozornost v cestnem prometu namenjamo prav tovornim vozilom in avtobusom.



Več v Črna kronika