Člani in članice LD Ljutomer so obiskali avstrijsko Štajersko

Odpravili so se na izlet v sosednjo Avstrijo, kjer so si ogledali nekatere znamenitosti na avstrijskem Štajerskem.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 10. oktober 2022 ob 18:20
Izlet LD Ljutomer

Izlet LD Ljutomer

V soboto, 8. oktobra, so se člani in članice Lovske družine Ljutomer odpravili na enodnevni izlet v Avstrijo. Zjutraj so se zbrali na avtobusni postaji Ljutomer ter se odpeljali v smeri Avstrije. Mejo so prestopili v Gornji Radgoni in nadaljevali pot proti Lipnici in naprej do kraja Stainz, kjer so obiskali lepo urejen lovski in kmetijski muzej.

Pot so nadaljevali po znani vinski cesti do znamenite cerkve, ki si jo je zamislil znani arhitekt Hunderwasser v kraju Bärnbach. Še prej pa so opravili malico za katero je poskrbela lovska družina. Po ogledu so raziskovali glavno mesto avstrijske Štajerske, Gradec. Ogledali so si ulico Herrengasse, Landhaus (Deželno hišo) z renesančnim notranjim dvoriščem, Gemaltes Haus (poslikana fasada palače), katedralo, mavzolej, spiralasto stopnišče in mestni park. Sprehodili so se po peš coni ter si ogledali znamenitosti tega lepega mesta na reki Muri. Znana znamenitost je plavajoči otok na Muri, kjer so posedeli in si privoščili kavico.

Po ogledu znamenitosti je sledil povratek proti Sloveniji, vmes pa so se ustavili še na vinski cesti Klöch in si privoščili pozno kosilo z znamenitim ocvrtim piščancem. Tam so se zadržali še nekaj časa ter se nato polni lepih vtisov vrnili domov v večernih urah.



Več v Družabno