Notranjost krožišča ima novo podobo

Simbolično so obeležili kot novo pridobitev v okviru praznovanja 27. občinskega praznika.

Prlekija-on.net, sobota, 15. oktober 2022 ob 14:25
Skulptura v krožišču

Skulptura v krožišču

Notranjost krožišča ob vhodu v mesto Gornja Radgona - pri Maximusu so uredili v okviru projekta Radgonski simboli, in prejšnji teden tudi simbolično obeležili kot novo pridobitev v okviru praznovanja 27. občinskega praznika.

O samem projektu so večkrat seznanjali javnost, o pomenu in načinu urejenosti notranjosti krožišča pa je v nadaljevanju naveden opis, ki ga lahko preberete tudi na že izobešeni informativni tabli ob krožišču.

Sodelovanje pri idejni zasnovi in nato tudi sama stvaritev ter izvedba je bila zaupana umetnici, akademski slikarki in kiparki, mag. Saši Bezjak.

Tako je zapisala:
"Radgonska zgodba - ZEMLJA-ŽIVLJENJE-KOZMOS
Nekoč v davnini je pohorski tonalit, kamen iz središča našega planeta, potoval proti površju. Koničast del je oral ledino in iz zemlje pokukal točno v krožišče Gornje Radgone. Ljudje so se temu čudili. V enem samem trenutku je z nebesnega svoda na kamen padla svetlega zloščena spirala, ga presekala in tam obstala. Določeni ljudje so jo prepoznali - kot zlati rez, razmerje, propore, ki izhaja in narave. Tudi ljudje smo grajeni v tem razmerju.
Samo en blesk in tri umetnice so z velikimi črkami napisale še ime mesta. Vendar črk ni bilo. Zgolj praznine. Tudi te so enako pomemben del našega kozmosa kot osem planetov, ki jih predstavlja osem borovcev ... Pa prepusti prosto pot domišljiji, dragi bralec in sprehajalec
."

Notranjost krožišča ob vhodu v mesto Gornja Radgona - pri Maximusu smo uredili v okviru projekta Radgonski simboli, in...

Objavil/a Občina Gornja Radgona dne Četrtek, 06. oktober 2022


Več v Gospodarstvo