Umrl je Vladimir Puklavec

Leta 2009 je prevzel ormoško in ljutomersko klet ter vinograde, katerih lastnik in najemnik je danes priznana vinska družba Puklavec Family Wines in ki je eden največjih slovenskih izvoznikov vin.

Prlekija-on.net, nedelja, 16. oktober 2022 ob 17:10
Vladimir Puklavec, foto: Mediaspeed

Vladimir Puklavec, foto: Mediaspeed

V 80. letu starosti je umrl Vladimir Puklavec, lastnik največje vinske kleti v severovzhodni Sloveniji in družbe Puklavec Family Wines, ki je ena največjih izvoznic slovenskih vin. Informacijo je prek družbenega omrežja sporočil Rokometni klub Jeruzalem Ormož, ki je bil dolgoletni član, prijatelj in sponzor. "Pretreseni sporočamo žalostno novico, da nas je zapustil dolgoletni član, prijatelj, sponzor Vlado Puklavec. Brez tebe Vlado ne bo nikoli več tako, kot je bilo. Iskrena hvala za vso nesebično pomoč vsa ta desetletja. Iskrena hvala za vso nesebično pomoč vsa ta desetletja." so zapisali.

Puklavec, ki izhaja iz ormoškega območja, je po končanem študiju odšel v Nemčijo, kjer je v nekaj desetletjih ustvaril svetovni energetski imperij. Leta 2009 je prevzel ormoško in ljutomersko klet ter vinograde, katerih lastnik in najemnik je danes priznana vinska družba Puklavec Family Wines in ki je eden največjih slovenskih izvoznikov vin. Njihova vina so med drugim v ponudbi več letalskih družb, v maloprodajnem sektorju pa so ustaljena v številnih velikih trgovskih verigah po svetu. Puklavca je revija Manager tudi redno uvrščala na lestvico najbogatejših Slovencev.

Družba skupaj obdeluje 630 hektarjev lastnih vinogradov, s čimer so po površinah največja slovenska klet. Na letošnjem 48. ocenjevanju Vino Slovenija v Gornji Radgoni je vinska klet Puklavec Family Wines tretjič zapored in skupno šestič osvojila laskavi naziv vinar leta.

Vinar leta - Puklavec Family Wines

Častni naziv Vinar leta je že šestič šel v Prlekijo


Zapustila nas je še ena športna legenda Mestne grabe - Vlado PUKLAVEC Pretreseni sporočamo žalostno novico, da nas je...

Objavil/a RK Jeruzalem Ormož dne Nedelja, 16. oktober 2022


Več v Črna kronika