Svojemu namenu predali na novo urejen park pri avtobusni postaji in prenovljen Dom kulture Ormož

Na območju parka so uredili zelene površine, igrišče za otroke, obnovili vodno fontano, zasadili urbane drevesne vrste... V sklopu energetske sanacije pa se je izvedla celovita energetska sanacija objekta doma kulture.

Prlekija-on.net, sreda, 19. oktober 2022 ob 16:59
Slavnostni prerez traku, foto: Občina Ormož

Slavnostni prerez traku, foto: Občina Ormož

V Ormožu so v četrtek, 13. oktobra, svojemu namenu predali na novo urejen park pri avtobusni postaji in prenovljen Dom kulture Ormož. Dela v parku pri avtobusni postaji so se izvajala od lanskega julija, v sklopu projekta pa so porušili obstoječe avtobusno čakališče, na novo uredili tlakovane površine in javno razsvetljavo. V parku so v celoti obnovili vodno fontano, v park umestili igrišče za otroke z večnamenskim igralom ter uredili tudi klopi za obiskovalce.

Na območju parka so uredili zelene površine, zasadili urbane drevesne vrste, kot so atlaška cedra, navadni koprivovec, ameriški ambrovec, perzijska parocija, japonska in sulanževa magnolija, ameriški in japonski dren, kanadska šmarna hrušica, nepozebnik in vzpenjava hortenzija. Objekt spada v območje varstva kulturne dediščine, zato so ob hodniku za pešce ohranili Moškonove elemente. Vrednost del je znašala 283.000 evrov.

Prenovljen park
Prenovljen park, foto: Občina Ormož

Sanirali objekt doma kulture

V letošnjem letu pa se je v sklopu energetske sanacije izvedla tudi celovita energetska sanacija objekta doma kulture v Ormožu. Izvedli so drenažo po obodu objekta, toplotno izolacijo temeljev in fasade z novim zaključnim slojem, hidroizolacija objekta, celotno zamenjavo stavbnega pohištva in zamenjavo obstoječe razsvetljave z novimi LED lučmi.

Uredili so tudi prezračevanje objekta in ogrevanje objekta na toplotno črpalko, zamenjali so dotrajane grelne elemente in namestili termostatske glave. V sklopu sanacije so uredili tudi okolico doma.

Po končanem kulturnem programu, ki so ga pripravili skupina De Liri in učenci Glasbene šole Ormož, so za vse pripravili še pogostitev in prijetno druženje v mali dvorani Kulturnega doma Ormož.

Prenovljen kulturni dom
Prenovljen kulturni dom, foto: Občina Ormož

Včeraj je potekala slavnostna otvoritev prenovljenega doma kulture Ormož in parka pri avtobusni postaji Ormož. Nekaj utrinkov s prireditve...

Objavil/a Občina Ormož dne Petek, 14. oktober 2022



Več v Gospodarstvo