Uredila se bo cesta v Pristavi

Občina Ljutomer v letošnjem letu zgradila vodovodno omrežje po naselju Pristava, v preteklih letih pa je bilo zgrajeno tudi kanalizacijsko omrežje. Potrebno je obnoviti še ceste, ki so sicer asfaltirane, vendar so v zelo slabem stanju.

Prlekija-on.net, petek, 21. oktober 2022 ob 10:55
Po rekonstrukciji vodovoda sledi še rekonstrukcija cese

Po rekonstrukciji vodovoda sledi še rekonstrukcija cese

Županja Občine Ljutomer mag. Olga Karba je v sredo, 19. oktobra, podpisala pogodbo za rekonstrukcijo ceste v Pristavi. Občina Ljutomer v letošnjem letu zgradila vodovodno omrežje po naselju Pristava, v preteklih letih pa je bilo zgrajeno tudi kanalizacijsko omrežje. Potrebno je obnoviti še ceste, ki so sicer asfaltirane, vendar so v zelo slabem stanju. Ceste so širine od 2,7 do 5 metrov. Skupno gre za 3.540 metrov občinskih cest. Po njihovi rekonstrukciji bodo ceste široke od 3 do 5,5 metra.

V sklopu projekta bo izvedena tudi sanacija obstoječega mostu in označitev kolesarskega pasu na relaciji Stročja vas - Pristava. Znotraj naselja se predvideva ureditev skupnega prometnega pasu oziroma Sharrow.

Ponudbo za izvajanje gradbenih del je oddalo šest ponudnikov, kot najugodnejši ponudnik pa je bil izbran Nograd d.o.o. s Hotize. Vrednost del je 1.334.451,93 evra. Predviden rok dokončanja del je 30. junij 2023. Projektno dokumentacijo je izdelal Lineal d.o.o. iz Maribora, strokovni in finančni nadzor nad investicijo pa bo izvajal Inženiring Rajnar, Štefan Rajnar s.p. iz Murske Sobote.



Več v Gospodarstvo