Podnebni tek otrok vrtca Križevci

Z otroci drugega starostnega obdobja so se odpravili na hipodrom Križevci, kjer so tekli s štafetnimi palicami, katere so si prej izdelali iz odpadnega materiala v vrtcu.

Prlekija-on.net, petek, 21. oktober 2022 ob 18:45
Podnebni tek v vrtcu Križevci

Podnebni tek v vrtcu Križevci

V vrtcu Križevci smo se pridružili največjemu mednarodnemu dogodku z naslovom »Čas se izTEKa - podnebni tek« (Running Out of Time - RooT 2022)  s skupnim ciljem: ukrepati za podnebje, proti podnebnim spremembam, za ohranjanje biotske pestrosti in naravnih virov.
To je 7.767 km dolgo potovanje podnebne štafete skozi 18 držav na okolju prijazen način (tek, kolesarjenje, jadranje). Podnebna štafeta je začela svojo pot v Glasgowu na Škotskem konec septembra in se zaključi 6. novembra v Sharm El Sheikhu v Egiptu.

Z otroci drugega starostnega obdobja smo se odpravili na hipodrom Križevci, kjer smo tekli s štafetnimi palicami, katere smo si prej izdelali iz odpadnega materiala v vrtcu. Po teku smo se še razgibali v Parku doživetij, igrali s kamenčki, ter si ogledali konje. Lepo vreme nam je polepšalo druženje.

»Pomembno je, da mladim pokažemo, da imajo moč, glas in možnost, da lahko prevzamejo pobude za spremembe,« pravi mag. Gregor Cerar, nacionalni koordinator programa Ekošola v Sloveniji.

»Podnebni tek simbolizira vse našteto: sodelovanje, trajnost, usmerjenost k istemu cilju.«

Eko-koordinatorica vrtca Kriežvci: Tadeja Virag
Več v Najmlajši