Motorist pod vplivom alkohola ni upošteval znakov policista, nato je policista še fizično napadel

Po opravljenem preizkusu je voznik hotel preprečiti uradno dejanje policistov tako, da je policista fizično napadel, zaradi česar sta bila policista primorana uporabiti prisilna sredstva (telesno silo in sredstva za vklepanje in vezanje - lisice). Prav tako je bilo zoper voznika odrejeno policijsko pridržanje.

Prlekija-on.net, torek, 25. oktober 2022 ob 10:42
Policista sta motorista vklenila

Policista sta motorista vklenila

Policisti Policijske postaje Podlehnik so v ponedeljek, 24. oktobra, v večernem času med opravljanem nadzora v cestnem prometu ustavljali 58-letnega voznika motornega kolesa, ki je prekoračil najvišjo dovoljeno hitrost v naselju, vendar voznik ni želel ustaviti na znak policista. Zaradi navedenega sta se policista zapeljala za njim ter ga ponovno ustavljala z uporabo modrih utripajočih se luči in kratkega zvočnega signala. Navedeno je voznik upošteval in se ustavil.

Med policijskim postopkom je bil vozniku odrejen preizkus alkoholiziranosti z indikatorjem alkohola, ki je pri pravilni uporabi pokazal 0,87 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Po opravljenem preizkusu je voznik hotel preprečiti uradno dejanje policistov tako, da je policista fizično napadel, zaradi česar sta bila policista primorana uporabiti prisilna sredstva (telesno silo in sredstva za vklepanje in vezanje - lisice). Prav tako je bilo zoper voznika odrejeno policijsko pridržanje.

Zoper voznika motornega kolesa - kršitelja cestno prometnih prekrškov sledi obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče. Ker je voznik utemeljeno osumljen tudi storitve kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja ali maščevanje uradni osebi po III. odstavku 299. čl. Kazenskega zakonika (KZ-1) bo zoper njega podana kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo. Za navedeno kaznivo dejnaje je predpisana kazen zapora od enega do petih let.



Več v Črna kronika