Osrednja slovesnost pred dnevom spomina na mrtve v Ljutomeru

Osrednja slovesnost je bila v petek, 28. oktobra, pred spomenikom Triglav v Ljutomeru, kjer sta delegaciji Združenja borcev za vrednote NOB Ljutomer in Občine Ljutomer ter Doma starejših občanov Ljutomer položili venec in prižgali sveče.

Prlekija-on.net, sobota, 29. oktober 2022 ob 10:15
Osrednja slovesnost pred dnevom spomina na mrtve

Osrednja slovesnost pred dnevom spomina na mrtve

Združenje borcev za vrednote NOB Ljutomer je v sodelovanju z javnimi zavodi in Občino Ljutomer pripravilo številne spominske slovesnosti pred dnevom spomina na mrtve. Osrednja slovesnost je bila v petek, 28. oktobra, pred spomenikom Triglav v Ljutomeru, kjer sta delegaciji Združenja borcev za vrednote NOB Ljutomer in Občine Ljutomer ter Doma starejših občanov Ljutomer položili venec in prižgali sveče.

V programu so nastopili učenci Osnovne šole Ivana Cankarja Ljutomer in Glasbene šole Slavka Osterca Ljutomer ter dijaki Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer, zbrane pa je nagovorila županja Občine Ljutomer mag. Olga Karba. »Žrtve, strahovi, slabi časi skozi katere se je bilo treba prebiti, niso nekaj kar slavimo, ampak izrekamo čast vsem, ki so pomagali, da so naše babice, dedki, starši, bratje ali sestre uspeli priti skozi norijo grozodejstva. In da so na tej poti uspeli ostati na strani ljudi, ne okupatorja,« je med drugim povedala ljutomerska županja.




Več v Kultura in izobraževanje