Skupina Ethnotrip izdaja novo avtorsko zgoščenko Bluz panonski

Besedila pesmi so prispevali domači avtorji, in sicer Feri Lainšček, Dušan Šarotar, Sara Kager in Marko Kočar, pod glasbo pa so se podpisali člani skupine.

Prlekija-on.net, nedelja, 30. oktober 2022 ob 11:23
Ethnotrip - Panonski bluz

Ethnotrip - Panonski bluz

Skupina Ethnotrip z novim albumom Bluz panonski predstavlja svoje doživljanje panonskega sveta, melanholijo, ljubezen, tradicijo, minljivost, hrepenenje ... Na kratko, to je košček panonskega bluza.

Besedila pesmi so prispevali domači avtorji, in sicer Feri Lainšček, Dušan Šarotar, Sara Kager in Marko Kočar, pod glasbo pa so se podpisali člani skupine. Kot že pri prejšnjih dveh zgoščenkah je tudi pri tej producent Dejan Berden.

Šestim raznolikim skladbam svoj posebni prispevek dajejo tudi sodelujoči glasbeniki. Pri nekaterih skladbah je klavir igral nekdanji član zasedbe, Primož Kramberger, Kristian Majcen pa s svojim kitarskim vložkom skladbo Srce zapelje v rockerske vode. Brez kitare Saše Zvera panonski bluz ne bi zvenel zadosti "bluzovsko". Pravega panonskega vzdušja na albumu ne bi bilo brez cimbal Danija Kolariča v pesmi Mlin na Muri. Ethnotrip daje posebno pozornost tudi domačemu narečju, zato so nekatere skladbe v prekmurščini.

Skupina Ethnotrip, ki je na slovenski glasbeni sceni že trinajst let, je v preteklih letih izdala tri zgoščenke. Na prvih dveh - Ethnotrip (2013) in Kdo bo pil iz bistrega studenca (2016) - so priredbe ljudskih in ponarodelih pesmi. Leta 2018 pa so se odločili stopiti korak naprej in so predstavili svoj prvi avtorski izdelek, album Preden se zdani.

Za tem so se lotili novih avtorskih skladb, a jim je marsikaj v preteklih letih prekrižalo načrte (epidemija, menjava članov benda ...). 4. novembra 2022 bo tako po vseh premaganih ovirah in preprekah ugledal luč sveta album Bluz panonski, ki ga bo skupina Ethnotrip predstavila na koncertu v Gledališču Park v Murski Soboti, skupaj z gosti.

Člani skupine Ethnotrip so Tjaša Šimonka Kavaš (vokal), Miha Kavaš (violina), Rene Zorman (klavir), Tomi Došen (tolkala) in Marko Horvat (bas kitara).Več v Glasba in film

Ditka - Božič prihaja, foto: Dobran Laznik

Ditka v praznični december z novo pesmijo

sobota, 2. december 2023 ob 09:25
DJ XENIA, foto: Spaceplus

Prlečka osvaja tudi Azijo

nedelja, 12. november 2023 ob 09:14