Občini Razkrižje podeljeno priznanje za izjemne dosežke na področju spodbujanja vključujočega in trajnostnega razvoja

Priznanje je bilo podeljeno v sklopu natečaja za Najuspešnejšo podeželsko skupnost 2022. Priznanje je prevzela Nataša Slavič, strokovna sodelavka Občine Razkrižje.

Prlekija-on.net, sreda, 2. november 2022 ob 18:19
Priznanje je prevzela Nataša Slavič, strokovna sodelavka Občine Razkrižje

Priznanje je prevzela Nataša Slavič, strokovna sodelavka Občine Razkrižje

V Kulturnem in upravnem središču Sveti Jurij ob Ščavnici je 21.oktobra potekal Strokovni posvet »Pomen civilne družbe za razvoj podeželja ob 20. letnici delovanja Društva za razvoj slovenskega podeželja«.

Slovesnost je bila sklenjena z razglasitvijo rezultatov nacionalnega natečaja za Najuspešnejšo podeželsko skupnost 2022. Delo nacionalne ocenjevalne komisije in njene ugotovitve je predstavila Irma Potočnik Slavič. Letošnja zmagovalka, Občina Ljubno, je dobila naziv Najuspešnejša podeželska skupnost 2022, saj je prevzela pomembno nalogo stičišča idej in z vztrajnim, poštenim in z odprtim delom gradila povezave, ki danes tvorijo povezano lokalno skupnost, odprto navzven in novim, velikim idejam. Priznanje sta ji podelila član upravnega odbora društva Aleš Zidar in ministrica za kmetijstvo gospa Irena Šinko, v imenu občine pa ga je prevzel župan Franjo Naraločnik in z otroci iz OŠ Ljubno ob Savinji zapel Ljubinsko himno.

Občini Razkrižje je bilo podeljeno priznanje za izjemne dosežke na področju spodbujanja vključujočega in trajnostnega razvoja v okviru natečaja. Priznanje je prevzela Nataša Slavič, strokovna sodelavka Občine Razkrižje.



Več v Kultura in izobraževanje