Kulturno društvo Obrež pripravilo tradicionalno prireditev Müha na lonci

Mladinska gledališka skupina se je predstavila z igro Rdeča kapica, ki se je prepletala z zgodbo Trije prašički. Vmes se je igralo in plesalo, nato pa so si gledalci v polni dvorani v Obrežu lahko ogledali igro domačega tekstopisca in režiserja Boštjana Kuhariča, Veterinarska klinika.

Prlekija-on.net, četrtek, 3. november 2022 ob 17:40
Kulturno društvo Obrež

Kulturno društvo Obrež

Kulturno društvo Obrež je v soboto, 29. 10. 2022, pripravilo prireditev Müha na lonci. Mladinska gledališka skupina se je predstavila z igro Rdeča kapica, ki se je prepletala z zgodbo Trije prašički. V programu so sledile pevke ljudskih pesmi, ki so predstavile splet ljudskih pesmi. Plesalci Folklorne skupine Obrež so se ob harmoniki in klarinetu zavrteli in prestavili stare obrške plese.

Na koncu so si gledalci v polni dvorani v Obrežu lahko ogledali igro domačega tekstopisca in režiserja Boštjana Kuhariča. Igra prikazuje dogajanje na veterinarski kliniki, kjer so pripravljali koncert z namenom zbiranja sredstev v dobrodelne namene za zapuščene in poškodovane živali. Vaje koncertne skupine zelo zmotijo direktorja pri njegovem delu, ki bi rad rešil svojo kliniko. Na obisk se je napovedala tudi inšpektorica. V pričakovanju inšpektorskega pregleda se na kliniki pojavi bivša ljubica direktorja, ki mu je prišla sporočit veselo novico. Vse ljubezenske, družinske in poslovne zadeve najbolje razume čistilka, ki je vedno tam, kjer mora biti.

Igro Veterinarska klinika si boste lahko ogledali tudi na različnih gostovanjih v drugih krajih. Na domačem odru pa se zopet vidimo naslednje leto.

Kulturno društvo Obrež
Foto: Sandi Kelc Photography



Več v Kultura in izobraževanje