Na skupni gasilski vaji GZ Sveti Tomaž sodelovalo 52 operativnih gasilcev z osmimi vozili

Vaje se je udeležilo pet gasilskih društev, PGD Pršetinci, PGD Koračice, PGD Savci in PGD Trnovci, vsi so sestavni člani GZ Sveti Tomaž in PGD Ključarovci pri Ormožu, ki so sosednje društvo.

Ivan Trunk, petek, 11. november 2022 ob 08:05
Gasilska vaja GZ Sveti Tomaž

Gasilska vaja GZ Sveti Tomaž

V mesecu oktobru, ki je tudi mesec požarne varnosti so v GZ Sveti Tomaž organizirali skupno gasilsko vajo, ki so jo letos pripravili PGD Pršetinci pri družini Hebar v Hranjigovcih, ki tudi spadajo pod njihov požarni rajon. Vaja je bila izvedena v nedeljo, 30. oktobra, vaje pa se je udeležilo pet gasilskih društev, PGD Pršetinci, PGD Koračice, PGD Savci in PGD Trnovci, vsi so sestavni člani GZ Sveti Tomaž in PGD Ključarovci pri Ormožu, ki so sosednje društvo.

Na vaji je sodelovalo 52 operativnih gasilcev z osmimi vozili. Namen letošnje vaje je bil omejiti in pogasiti požar na srednje velikem gospodarskem poslopju - kmetiji in pa poiskati ter rešiti pogrešane osebe. Na vaji so gasilci vzpostavili verigo treh motornih brizgaln z namenom, da črpajo vodo od zajetja, tokrat je bil to potok Lešnica pa do požarišča, ki je bil oddaljen približno 1 km, ker hidrantno omrežje tokrat ni delovalo zaradi obnove vodnega hrama na Kostanju pri Svetem Tomažu.

Po končani vaji je bil postroj enot in analiza vaje, ki sta ga opravila Albin Belšak, poveljnik GZ Sv. Tomaž in Mirko Lovrec, predsednik GZ Sv. Tomaž.

Gasilci PGD Pršetinci se družini Hebar zahvaljujejo, da so lahko na njihovem gospodarskem poslopju opravili to vajo in za pogostitev gasilcev ter obiskovalcev.



Več v Kultura in izobraževanje