Otvoritev naše male knjižnice

»Pri Mali Nedli opet štejemo«

Prlekija-on.net, petek, 11. november 2022 ob 09:09
Odprtje knjižnice vrtca Mala Nedelja

Odprtje knjižnice vrtca Mala Nedelja

Na turoben novembrski dan je v našem vrtcu bil prav poseben dogodek.

V okviru bralnega projekta PIKAGOGA KNJIGOLJUBKA smo doživeli otvoritev Naše male knjižnice, knjižnice vrtca Mala Nedelja.

Prostor, ki smo ga dobili z novim prizidkom vrtca, se je že lep čas polnil s knjigami, slikanicami in literaturo za starše. Ker v letošnjem letu obeležujemo tudi Leto prleških vrednot, smo poseben kotiček namenili prleškim avtorjem, ki so nam ob tej priliki podarili kar nekaj svojih knjig - slikanic za otroke.

Svoje knjižne izdelke so nam prijazno podarili naslednji avtorji: Jasna Branka Staman, Jasna Jurkovič, Janja Jerebič Žalik, Brigita Bohinec Zadravec, Saša Pergar, Ksenija Kolar Švarc in Grega Farkaš.

Prav tako smo jih veliko dobili v dar od Splošne knjižnice Ljutomer. Za vse podarjene knjige, avtorjem in knjižnici, se iskreno zahvaljujemo.

Prireditev so s kulturnim programom popestrili otroci vrtca in Milica Zmazek iz Kulturnega društva Anton Krempl. Kulturno društvo pa je avtorje, ki so podarili vrtcu knjige, obdarilo s pesniško zbirko Milice Zmazek.

V Našo malo knjižnico nam je pot in ogled pokazala Pikagoga Knjigoljubka, ki je naša maskota, ki spodbuja starše in otroke k skupnemu branju ter obiskovanju in izposoji knjig v vrtčevi knjižnici. Le ta bo prvič vrata za izposojo za starše in otroke odprla naslednji ponedeljek. Tudi tega se že veselimo.

Knjige nam vedno odpirajo nove in nove poti, svetove domišljije in nova spoznanja. Knjižnice pa so zakladnice le tega. In v našem vrtcu smo prav ponosni, da imamo eno takih malih zakladnic - NAŠO MALO KNJIŽNICO.

Veseli bomo, če bodo naše knjigice vsakotedensko potovale k našim družinam, k našim otrokom in bogatile majhne in velike.

Ksenija Kolar Švarc, pomočnica ravnateljice za vrtec



Več v Najmlajši