Meteorplast ŠIC bar visoko zmagal v gosteh

Na krilih izredno razpoloženega Denisa Kneževiča, ki je dosegel štiri zadetke so premagali Dobrepolje s 7:1 (2:1).

Prlekija-on.net, sobota, 19. november 2022 ob 11:11
Meteorplast ŠIC bar

Meteorplast ŠIC bar

Z dvoboji 9. kroga se je v petek, 18. novembra, nadaljevalo prvenstvo v 1. slovenski futsal ligi. Meteorplast ŠIC bar je na krilih izredno razpoloženega Denisa Kneževiča, ki je dosegel štiri zadetke, s 7:1 (2:1) premagal Dobrepolje v gosteh. Ljutomerčani so se učvrstili na tretjem mestu (19 točk) prvoligaške razpredelnice, v naslednjem krogu (petek, 27. november) pa bodo v dvorani ŠIC Ljutomer gostili zadnjeuvrščeno Sevnico.

Zdesetkana vrsta ljutomerskega prvoligaša nadaljuje z odličnimi predstavami v tej sezoni. Kljub temu, da sta zaradi kartonov manjkala Tilen Rajter in Thomas Pihler, ki je med drugim še poškodovan, ter v ekipi niso bili poškodovana Adrijan Trstenjak in Kristian Škerget ter Aljaž Goznik, ki še ni okreval po bolezni, se to ni poznalo proti Dobrepolju, ki ostaja pri petih točkah. Nova nevšečnost se je zasedbi Roberta Grdovića pripetila že v uvodnih minutah dvoboja, ko je eden izmed domačih igralcev nesrečno v koleno zadel vratarja Klemna Anžela, ki je odšepal s parketa, na igrišču pa ga je nasledil Tjaž Lovrenčič.

Nekaj več kot 100 gledalcev je na prvi zadetek čakalo do 13. minute, ko je domiselno akcijo gostujoče ekipe zaključil kapetan Matic Goznik. Gostitelji so odgovorili v 18. minuti, ko je sodnik Alen Božič igranje Urbana Goričana z roko videl v kazenskem prostoru, s šestih metrov pa je bil uspešen Gal Škulj. Domačini so si do konca prvega polčasa nabrali šest akumuliranih prekrškov in s tem Kneževiču dovolili, da je v 20. minuti s kazenskega strela (10 metrov) ponovno popeljal prleško moštvo v vodstvo. Ob tem velja omeniti, da so gostitelji v prvem polčasu preko Škulja zadeli enkrat okvir vrat, gostom pa je prečnik trikrat veselje preprečil ob strelih Kneževiča (2) in Goznika.

Dobrepolje je uspelo Meteorplastu ŠIC baru v drugem polčasu parirati le do 28. minute, nato pa so Kneževič z dvema ter Rok Šnofl in Aljaž Ruis s po enim dodobra napolnili mrežo domačega vratarja Mateja Babnika. Kneževič je v sezoni dosegel že 12 zadetkov in je na prvem mestu liste strelcev. »Malo slabše smo vstopili v tekmo. Mogoče smo bili malo utrujeni, tudi od vožnje. Na začetku smo delali osnovne napake, nismo se držali navodil iz slačilnice. V drugem polčasu smo dokazali, da smo kvalitetnejši od nasprotnika in zasluženo zmagali,« je dejal 18-letni ljutomerski igralec Niko Kosec, trener Grdović pa je dodal: »Rezultat ne govori o tem, da bi bila tekma težka. A je bil prvi polčas enakovreden, zato sem bil z vodstvom z 2 : 1 po prvem polčasu zadovoljen. V drugem polčasu smo, kljub temu, da smo oslabljeni, prišli do visoke zmage. Ob tem moram izpostaviti Denis Kneževiča, ki je dosegel štiri zadetke in povzročal domačim igralcev veliko težav. Zdaj nas čaka priprava na Sevnico, proti kateri pričakujem novo zmago

Niko Kosec:

Ostali rezultati 9. kroga, lestvica in ostale podrobnosti v 1. SFL so na povezavi.



Več v Šport