Visoka zmaga proti Sevničanom

V dvorani ŠIC Ljutomer je Meteorplast ŠIC bar pred nekaj več kot 100 gledalci z 9:3 (3:1) premagal zadnjeuvrščeno Sevnico.

Prlekija-on.net, sobota, 26. november 2022 ob 11:56
Meteorplast ŠIC bar - Sevnica

Meteorplast ŠIC bar - Sevnica

Meteorplast ŠIC bar nadaljuje z zbiranjem zmag v 1. slovenski futsal ligi. V 10. krogu prvoligaškega tekmovanja, ki je bil na sporedu v petek, 25. novembra, je ljutomerska ekipa zabeležila sedmo zmago. V dvorani ŠIC Ljutomer je pred nekaj več kot 100 gledalci z 9:3 (3:1) premagala zadnjeuvrščeno Sevnico. Ljutomerčani imajo zdaj na tretjem mestu 22 točk in so se točkovno izenačili z drugouvrščenim Dobovcem (ima dve tekmi manj) ter le točko zaostajajo za vodilnim Silikom z Vrhnike.

Tudi brez Roka Šnofla (kartoni), Urbana Goričana (bolezen), Kristiana Škergeta, Thomasa Pihlerja, Nike Vajde in Tonija Kovšeta (vsi poškodovani) je vrsta Roberta Grdovića opravičila vlogo favorita in prišla do zmage. Sevničani so se dobro upirali v prvem polčasu. Že v 4. minuti je njihov kapetan in najboljši igralec Sebastijan Drobne izkoristil napako v domači vrsti in nepričakovano svojo ekipo povedel v vodstvo. Domačim je bilo potrebno kar nekaj časa, da so se po začetnem šoku vrnili. Za izenačenje je poskrbel najboljši strelec prvenstva Denis Kneževič v 11. minuti. Do konca polčasa so gostitelji poskrbeli za popoln preobrat. Najprej je zadel kapetan Matic Goznik v 16. minuti, minuto za tem pa je Kneževič, po tem ko so gostje naredili šest prekrškov, uspešno realiziral kazenskih strel iz 10. metrov. Kneževič je v nadaljevanju prvega polčasa zapravil kazenski strel (10 metrov), goste pa je v prvem polčasu nekajkrat rešil tudi okvir vrat.

Zmagovalec je bil dokončno odločen v prvih minutah drugega polčasa. Aljaž Ruis je v 21. minuti povišal na 4:1, v naslednjem napadu je Drobne sicer znižal zaostanek, a je v 23. minuti Kneževič ponovno dokazal svoje strelske kvalitete in odločil zmagovalca. V 32. minuti je prvenec v tej sezoni dosegel Adrijan Trstenjak, Drobne pa je minuto za tem ponovno potrdil svoje kvalitete in še enkrat poskrbel za znižanje zaostanka (6:3). V končnici tekme so gostitelji dosegli še tri zadetke. Za visoko zmago so v polno zadeli Tilen Rajter (34.), Kneževič (39.) iz kazenskega strela s šestih metrov ter v zadnji minuti Aljaž Goznik, ki se je po bolezni po 30. septembru ponovno vrnil na parket. Kneževič se je s 16. zadetkom v tej sezoni še učvrstil na prvem mestu liste strelcev.

»Skozi celotno tekmo smo prevladovali na igrišču. Zadetek, ki so ga dosegli gostje v prvem polčasu, smo jim po lastnih napakah podarili in jih s tem ohranjali v igri. V drugem polčasu smo pokazali pravi obraz in zaigrali kot si želimo oz. si želi naš trener,« je po visoki zmagi povedal domači igralec Rajter. V naslednjem krogu (2. december) Ljutomerčane čaka gostovanje v Rogaški Slatini pri aktualnem prvaku Dobovcu.

Tilen Rajter:Več v Šport