Policisti obravnavajo drzno tatvino, prepoznate osumljenca?

Neznani moški je pristopil do oškodovanke v trgovini s pojasnilom, da zbira prostovoljne prispevke za gluhoneme. Ko mu je želela izročiti bankovec za 5 evrov, ji je moški iz rok iztrgal bankovec večje vrednosti.

Prlekija-on.net, sreda, 30. november 2022 ob 11:27
Neznanec, ki je izvršil tatvino, foto: PU Maribor

Neznanec, ki je izvršil tatvino, foto: PU Maribor

Policisti PP Ruše obravnavajo primer drzne tatvine v Rušah. Popoldne je neznani moški pristopil do oškodovanke v trgovini s pojasnilom, da zbira prostovoljne prispevke za gluhoneme. Ko mu je želela izročiti bankovec za 5 evrov, ji je moški iz rok iztrgal bankovec večje vrednosti (za 50 evrov) in odhitel iz trgovine.

Policisti so posredovali fotografijo osumljenca. Morebitne informacije o moškem na fotografiji ali druge koristne informacije v zvezi z dejanjem lahko občani sporočite na številko 113 ali telefonsko število PP Ruše (02) 669 09 50.

Mlajša moška odtujila več artiklov

Policisti PP Maribor II pa obravnavajo roparsko tatvino, do katere je prišlo v torek, okrog 12. ure, v nakupovalnem središču v Mariboru. Dva mlajša moška, stara okoli 18 let, oba normalne postave (eden visok približno 170 cm, temnih las, oblečen v črno trenirko, črno jakno in obut športne čevlje, drugi pa visok okoli 180 cm, temnih daljših las, z okroglimi dioptrijskimi očali, oblečen v črno jakno in modro trenirko, obut v športne copate in s sivo-modrim nahbrtnikom) sta v trgovini odtujila več artiklov. Ko sta želela oditi iz prodajalne, se je vklopil alarm za iznos neplačanega blaga. To je opazila varnostnica, ki je pristopila do obeh, moška pa sta med postopkom z njo pobegnila, oziroma pričela teči proti izhodu. Eden od njiju je med begom trčil v varnostnico, ki je padla po tleh, drugi je trčil v senzor blaga in ga poškodoval. Varnostnica po doslej znanih informacijah ni poškodovana. Policisti dogodek še preiskujejo in o njem zbirajo informacije.



Več v Črna kronika

Policija

V naselju vozil s hitrostjo 113 km/h

ponedeljek, 22. april 2024 ob 14:25