Odlični rezultati 20. državnega kviza gasilske mladine

Ekipe GZ Križevci so se v spremstvu navijačev s polnim avtobusom odpravile v Trebnje, kjer je potekal 20. državni kviz gasilske mladine.

Prlekija-on.net, četrtek, 1. december 2022 ob 12:00
20. državni kviz gasilske mladine

20. državni kviz gasilske mladine

Po izvedenem regijskem tekmovanju so se štiri ekipe GZ Križevci uvrstile na državno tekmovanje.

V soboto, 26.11.2022, smo se zato s polnim avtobusom spretnih tekmovalcev in vzpodbujajočih navijačev odpravili v Trebnje. Dolenjci, GZ Trebnje, so organizirali državni kviz gasilske mladine, ki se je letos odvijal že dvajsetič. V zgodnjih jutranjih urah smo z veliko mero navdušenja in malenkost živčnosti zapustili ljubo Prlekijo in se podali na pot. Po prijavi na komisiji A, kjer so pregledali naše podatke, je sledil zbor za pričetek tekmovanja. Na tekmovanju v prostorih OŠ Trebnje je sodelovalo skupno 79 ekip iz 13 regij. Pionirji PGD Vučja vas in Ključarovci ter dve ekipi pripravnikov iz Vučje vasi so po prejetih navodilih najprej izvedli teoretični del, ki je zahteval ogromno gasilskega znanja, kar pa je "križofska" mladina opravila z levo roko. Sledilo je praktično opravljanje vaj na progah. Ker nismo bili edini odlično pripravljeni na tekmovanje, je o teh rezultatih odločala tudi sreča.

Zaključna prireditev je prav tako potekala v športni dvorani OŠ Trebnje, pozdravila pa sta nas med drugim poveljnik Gasilske zveze Slovenije Franci Petek in obrambni minister RS Marjan Šarec. Po nagovorih je sledila razglasitev rezultatov.

V kategoriji pionirjev je sodelovalo 28 ekip, 16. mesto je dosegla ekipa PGD Ključarovci (Valentina, Živa, Anabeth, mentor: Jernej), 7. mesto ekipa Vučje vasi (Živa, Anže, Nik, mentor: Matej).

V kategoriji pripravnikov je sodelovalo 24 ekip, 6. mesto je dosegla ekipa Vučja vas 2 (Nika, Tina, Matjaž, mentorica: Neža), 4. mesto ekipa Vučja vas 1 (Kaja, Jakob, Lan, mentorica: Ema).

Kljub močni želji po pokalu nam je letos ponovno malo zmanjkalo do želenega cilja. Prav ta sila pa bo nas v prihodnje prav zagotovo gnala naprej. Enkrat nam bo že uspelo!

Z gasilskim pozdravom - Na pomoč!

Besedilo: Ema Horvat
Foto: PGD Vučja vas in PGD Ključarovci



Več v Kultura in izobraževanje