V tragični nesreči življenje izgubil 25-letni policist

V garderobi policijske postaje Krško je zjutraj 21-letni policist v še nepojasnjenih okoliščinah sprožil orožje, kar je bilo usodno za njegovega 25-letnega sodelavca.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 5. december 2022 ob 15:40
Policija žaluje

Policija žaluje

V ponedeljek, nekaj pred 6. uro zjutraj je v garderobi policijske postaje Krško 21-letni policist v še nepojasnjenih okoliščinah sprožil orožje, kar je bilo usodno za njegovega 25-letnega sodelavca.

"Nekaj pred šesto uro zjutraj sem bil obveščen o tragičnem dogodku, ki se je zgodil v garderobi Policijske postaje Krško. Po prvih informacijah smo ugotovili, da je prišlo do sprožitve strelnega orožja in da je eden izmed policistov hudo ranjen. Skušali so mu pomagati, sodelavci so izvajali različne postopke, prišli so reševalci, in ves čas smo upali, da poškodbe le niso bile tako hude in da se bo srečno končalo. Žal smo bili ob 7.12 obveščeni, da je naš sodelavec izgubil boj z življenjem, zaradi česar smo takoj stopili v stik s svojci, s katerimi smo se srečali v brežiški bolnišnici in jim ponudili vso pomoč, ki jo lahko pač ponudimo," je tragično nesrečo opisal direktor PU-ja Novo mesto Janez Ogulin.

Povedal je še, da sta bila oba policista na postajo napotena 1. oktobra letos, doma pa sta z območij drugih policijskih uprav. Ob tem je poudaril, da trenutno na PU-ju vedo samo, da je prišlo do sprožitve strelnega orožja, zato bodo počakali do konca preiskave, ki bo potrdila, kaj je šlo res narobe. Preiskavo sedaj vodi specializirano državno tožilstvo. V zdravstveni oskrbi je tudi policist, ki je sprožil strel.

V. d. generalnega direktorja policije mag. Boštjan Lindav je ob tem povedal, da je to šok za vse, šok za policijo, šok za policiste.

Globoko pretreseni in prizadeti vas obveščamo o tragični nesreči, v kateri je življenje izgubil 24-letni sodelavec s...

Objavil/a Slovenska policija / The Slovenian police dne Ponedeljek, 05. december 2022



Več v Črna kronika