Ormoški policisti mladoletniku zasegli 111 petard

Med vikendom so imeli v postopku tudi alkoholiziranega voznika, ki je vozil vozilo v času veljavnega ukrepa in ki mu je preizkus pokazal 1,22 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 12. december 2022 ob 09:39
Policija

Policija

Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog, v minulem vikendu obravnavali naslednje pomembnejše dogodke. V petek, 9. decembra, ob 14.20 so zasegli 111 kosov pirotehničnih izdelkov - petard, katerih glavni učinek je pok. Zoper mladoletnega kršitelja sledi obdolžilni predlog zaradi kršitve določil Zakona o eksplozivih in pirotehničnih sredstvih.

V soboto, 10. decembra, ob 10.30 so bili obveščeni o tatvini izdelkov za osebno nego v eni od ormoških trgovin.

Ob 17.29 je patrulja odvzela vozniško dovoljenje 50-letnemu vozniku osebnega avtomobila, ki je vozil vozilo v cestnem prometu pod vplivom alkohola. Rezultat preizkusa je bil 0,87 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Prepovedana mu je bila nadaljnja vožnja. Zaradi kršitve določb 105. člena ZPrCP, sledi zoper voznika obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

Ob 18.27 je patrulja imela v postopku voznika osebnega avtomobila, ki je vozil vozilo v času veljavnega ukrepa. Prav tako je vozil pod vplivom alkohola. Rezultat preizkusa je bil 1,22 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Zaradi vožnje v času veljavnega ukrepa, mu je bilo odvzeto vozilo. Zoper kršitelja sledi obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

V nedeljo, 11. decembra, ob 01.01 so prijeli tri državljane Tunizije, ki so ilegalno prestopili državno mejo. Tekom postopka so tujci zaprosili za mednarodno zaščito. Po končanem postopku so bili odpeljani v azilni dom Ljubljana.

Ob 7.25 so ponovno prijeli ilegalne pribežnike, tokrat tri državljane Sirije, enega državljana Palestina in enega državljana Kube. Tekom postopka so tujci zaprosili za mednarodno zaščito. Po končanem postopku so bili odpeljani v azilni dom Ljubljana.



Več v Črna kronika