Po štirinajstih letih je županski stolček prepustil soimenjaku

Branko Belec je na četrtkovi konstitutivni seji županovanje z velikim zadovoljstvom prepustil Branku Slavincu, katerega kandidaturo je predlagal sam.

Marina Vrbnjak, petek, 16. december 2022 ob 08:06
Branko Belec in Branko Slavinec

Branko Belec in Branko Slavinec

Prvo redno oziroma konstitutivno sejo občine Križevci, ki je potekala 15. decembra 2022, je vodil najstarejši svetnik Jožef Duh, poročilo o izidu volitev članov občinskega sveta in izidu volitev župana v občini Križevci pa je predstavila predsednica občinske volilne komisije Vlasta Osterc Kuhanec.

Potrdili mandat članom občinskega sveta

Občinski svet je potrdil mandat trinajstim članom in članicam občinskega sveta. V občinskem svetu so zastopane štiri politične stranke, in sicer SLS, SD, Konkretno in SDS. Predstavniki Slovenske ljudske stranke v občinskem svetu so Helena Krajnc iz Lukavcev, Jožef Lupša iz Kokoričev, Bogomir Gaberc iz Stare Nove vasi in Marta Juterša iz Bučečovcev. Socialne demokrate zastopajo Danijel Lesničar iz Dobrave, Urška Osterc iz Križevcev pri Ljutomeru, David Antolin iz Grab in Anton Krajnc iz Lukavcev. Listo Konkretno v občinskem svetu zastopajo Jožef Duh iz Borecev, Andrej Weis iz Iljaševcev in Simon Kapun iz Berkovcev. Predstavnici Slovenske demokratske stranke v občinskem svetu sta mag. Hermina Vrbanjšak iz Križevcev pri Ljutomeru in Nataša Belec iz Lukavcev.

Branko Slavinec

Branko Slavinec je novi župan Občine Križevci


Velik hvala prejšnjemu županu

Novi župan Branko Slavinec je, po svečani prisegi, v svojem nagovoru občinskemu svetu povedal, da si bodo prizadevali za enakomeren razvoj vseh delov občine na področju infrastrukture, dejavnosti društev in ostalih skupin za dvig kakovosti življenja skupnosti. »Želel bi, da tako kot v preteklosti, delujemo nestrankarsko in skupaj zremo v svetlo prihodnost naše občine,« je še poudaril.

Prav posebne besede je namenil tudi prejšnjemu županu mag. Branku Belecu, kateremu je izrekel »velik hvala v imenu občine Križevci za neprecenljiv doprinos k razvoju naše skupnosti«.

Več pa v videu.



Več v Politika