V Ljutomeru govorili o učinkovitosti zakona o pomoči gospodarstvu zaradi energetske krize

Sogovorniki na OOZ Ljutomer so bili državni sekretar na MGRT, Matevž Frangež ter poslanka Sara Žibrat in poslanec Tomaž Lah.

Prlekija-on.net, torek, 20. december 2022 ob 11:53
Okrogla miza na OOZ Ljutomer

Okrogla miza na OOZ Ljutomer

Območna obrtno-podjetniška zbornica (OOZ) Ljutomer vsako leto pripravi okroglo mizo na aktualno temo, na katero so vabljeni tako predstavniki vlade ter drugih pomembnih institucij, kot podjetniki iz Pomurske regije. Okroglih miz so se v preteklih letih udeležili minister za gospodarski razvoj in tehnologijo (MGRT) Republike Slovenije, Zdravko Počivalšek, predsednik Državnega sveta RS, Alojz Kovšca,...

Vsi vemo, da biti obrtnik - podjetnik v današnjih razmerah ni enostavno. V preteklih treh letih je bilo s strani obrtnikov in podjetnikov podanih veliko predlogov na vlado, s katerimi ukrepi lahko vlada učinkovito pomaga preživeti gospodarstvu in na njihovo veliko zadovoljstvo se je veliko teh predlogov upoštevalo. Na srečanjih predstavnikov vlade s podjetniki pa se je izkazalo, da so tovrstna srečanja zelo dobrodošla, saj se pri pogovorih s podjetniki pridobi veliko dobrih idej in predlogov, na kakšen način gospodarstvo s pomočjo vladnih ukrepov lahko preživi zadnje čase viharne razmere.

Okroglo mizo na temo: Učinkovitost zakona o pomoči gospodarstvu zaradi energetske krize, predvideni ukrepi so izvedli v ponedeljek,  19. decembra, na sedežu OOZ Ljutomer. Sogovorniki so bili državni sekretar na MGRT, Matevž Frangež ter poslanka Sara Žibrat in poslanec Tomaž Lah.

Govorili so o razpisih/ukrepih za pomoč gospodarstvu zaradi energetske krize, predvidenih ukrepih v prihodnjem letu, zeleni prehod: kako lahko prehod izvedejo podjetja ter ali bo EU ta prehod sofinancirala, katere panoge bodo v luči zelenega prehoda perspektivne ter stališče poslancev o dosedanjih ukrepih in plani za prihodnjo pomoč na področju energetske krize.

Izvedbo sofinancira Občina Ljutomer.



Več v Gospodarstvo