Grabar verjame, da bodo trenutne finančne težave uspešno rešene

Kljub temu je vodenje bolnišnice prepustil novim sodelavcem, preostali člani vodstva bolnišnice pa nadaljujejo svoj mandat in ostajajo na svojih funkcijah.

Prlekija-on.net, torek, 20. december 2022 ob 15:16
Splošna bolnišnica Murska Sobota

Splošna bolnišnica Murska Sobota

Poročali smo že, da dosedanji direktor Splošne bolnišnice Murska Sobota, Daniel Grabar predčasno zapušča direktorski položaj. Direktor je ob tem podal izjavo, ki jo spodaj objavljamo v celoti.

"Najprej se zahvaljujem Svetu zavoda Splošne bolnišnice Murska Sobota za razumevanje, potem ko sem po 23 letih delovanja v vodstvu bolnišnice zaprosil za predčasno končanje svojega mandata.
Znano je, da bolnišnica še vedno posluje negativno, ocenjujem pa, da je dobro vodena in tudi verjamem, da bodo trenutne finančne težave tudi uspešno rešene, kar nakazujejo rezultati zadnjih dveh mesecev. Kljub temu sem vodenje bolnišnice prepustil novim sodelavcem, preostali člani vodstva bolnišnice pa nadaljujejo svoj mandat in ostajajo na svojih funkcijah.
Odločitev o predčasnem končanju mandata je zorela že dlje časa, predvsem od poletja, ko je vodenje postajalo vse bolj zahtevno, po drugi strani pa tudi zaradi osebnih zdravstvenih težav, ki jih sicer ne postavljam v ospredje. Tudi zato sem opustil nekatere funkcije, tudi predlagal prekinitev mandata, vendar za to sprva ni bilo posluha. Ko sem jasno povedal, da ne bom mogel nadaljevati, smo se uspeli dogovoriti za sporazumno skrajšanje mandata.
Kakšnih pritiskov ob tem ni bilo, zaradi neuspešnega medletnega poslovanja me tudi ni nihče postavljal pred dejstvo, navsezadnje se je poslovanje v zadnjih dveh mesecih obrnilo navzgor, čeprav celoletno verjetno ne bo pozitivno. Bo pa izguba manjša, kot se je sprva kazalo.
Pred mano so tako novi izzivi, strokovno delo pa želim nadaljevati v naši bolnišnici
."

Daniel Grabar

Daniel Grabar predčasno zapušča direktorski položaj




Več v Gospodarstvo