KS Mala Nedelja je otroke vrtca in šole popeljala na ogled lučk in pravljične dežele v Žihlavo

V soju tisočerih lučk so otroke pričakali decembrski dobri možje in jih obdarili z darili, nakup katerih so z donacijami omogočili lokalni obrtniki.

Branko Košti, sobota, 24. december 2022 ob 20:03
Obdaritev otrok pri družini Jurič

Obdaritev otrok pri družini Jurič

Letošnji praznični konec leta bo prav gotovo ostal v lepem spominu otrokom vrtca in osnovne šole Mala Nedelja. Za to je poskrbela krajevna skupnost, ki je za najmlajše, otroke vrtca in učence prvih petih razredov, organizirala božični ogled lučk in pravljične dežele pri družini Jurič v Žihlavi.

Ob zgodnji večerni uri v petek, 23. decembra, je okrog šestdeset otrok, najmlajši v spremstvu staršev, za večje pa so skrbele dobre vile, v pravljično deželo pripeljal avtobus. Tam so jih pričakali vsi trije decembrski dobri možje, Miklavž, Božiček in Dedek Mraz. V njihovem spremstvu, spremstvu dobrih vil in staršev, so si ogledali čarobno deželo tisočerih raznobarvnih lučk, pravljičnih bitij, živali in jaslic. Ob koncu ogleda jih je Božiček ob asistenci ostalih dveh dobrih mož bogato obdaril z darili, katera so s svojimi donacijami omogočili obrtniki z območij krajevnih skupnosti Mala Nedelja in Radoslavci, Bioterme pa so vsakemu otroku podarile brezplačno karto za kopanje v njihovih bazenih. Pred odhodom domov so se skupaj s starši pogreli s toplim čajem in posladkali z veliko sladkarijami.

Organizacija takega dogodka od organizatorjev seveda zahteva veliko truda in tudi sodelovanja z drugimi deležniki. Tokrat so bili to, poleg številnih donatorjev, gostiteljica, družina Jurič, gasilci PGD Mala Nedelja, ki so skrbeli za varnost, delavci šole in vrtca na čelu ravnateljico Bredo Žunič ter seveda starši, ki so otroke varno odpeljali domov. Vsi so svojo nalogo odlično odpravili, za kar jim gre iskrena zahvala.

Praznična okrasitev pri družini Jurič, foto: Dušan Koren

Pri družini Jurič bo ponovno svetilo tisoče lučk, pripravljajo pa tudi presenečenje za najmlajše




Več v Družabno