Policisti obravnavali tujca, ki je nezakonito prevažal 16 tujcev

Policisti sopotnika še iščejo, postopki s 16 tujci še potekajo.

Prlekija-on.net, petek, 30. december 2022 ob 11:37
Policija

Policija

Policisti PP Gorišnica obravnavajo skupino tujcev, ki so predhodno, na nedovoljen način, prečkali mejo v kombiniranem vozilu, s katerim je upravljal tuj državljan. Policisti sopotnika še iščejo. Postopki s 16 tujci še potekajo.

Tujemu vozniku je bila, zaradi suma storitve kaznivega dejanja prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države (308. čl. KZ-1) odvzeta prostost. Po zbranih obvestilih bo s kazensko ovadbo priveden k preiskovalnemu sodniku.

Policisti PPIU Maribor pa so v sredo na avtocesti A5 pri Lenartu ustavili kombinirano vozilo italijanskih registrskih številk, ki ga je vozil državljan Moldavije. V postopku je bilo ugotoljeno, da je na območje Slovenije vstopil na nedovoljen način, saj ni posedoval nobenega dokumenta, s katerim bi dokazoval zakonitost vstopa in bivanja v Sloveniji. Tujec se je izkazal s ponarejenim vozniškim dovoljenjem, ki mu je bilo zaseženo. Zaradi ponarejanja listin bodo zoper njega podali kazensko ovadbo na ODT v Mariboru. Vozilo mu je bilo zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja zaseženo.



Več v Črna kronika