Slovenski rokometaši v polni ljutomerski dvorani izgubili proti Madžarski

Slovenci so na koncu izgubili, kljub temu, da so bili večino tekme v prednosti, v končnici dvoboja pa močno popustili.

Prlekija-on.net, četrtek, 5. januar 2023 ob 20:42
Slovenija - Madžarska, foto: Rokometna zveza Slovenije

Slovenija - Madžarska, foto: Rokometna zveza Slovenije

Slovenski rokometaši so na pripravljalni tekmi pred svetovnim prvenstvom v Ljutomeru izgubili proti Madžarski, kljub temu, da so bili večino tekme v prednosti, v končnici dvoboja pa so močno popustili. Končni rezultat je bil 27:28, domačini so ob polčasu vodili 17:13. Zmagoviti gol za Madžare je nekaj sekund pred koncem tekme dosegel Richard Bodo. Madžari so pred tem vodili le v začetku tekme z 2:1. Med Slovenci je bil najbolj učinkovit Aleks Vlah s sedmimi goli.

Slovenija je pred ljutomerskim občinstvom, ki so napolnili dvorano ŠIC, imela najvišjo prednost v 26. minuti (11:7) in ob polčasu (17:13). Madžari so v začetku drugega polčasa izkoristili slab začetek Slovencev ter se v 36. minuti približali na 17:16. A sledil je odgovor Slovencev, ki so si po golu Tilna Kodrina v 43. minuti ponovno priigrali prednost petih golov (22:17).

Tri minute kasneje je na igrišču prišlo tudi do manjšega pretepa, Blaž Blagotinšek in Miklos Rosta pa sta ob tem prejela tudi rdeči karton. V zaključku dvoboja so Madžari zaigrali zelo učinkovito in v 57. minuti izenačili na 26, v razburljivi končnici pa je nekaj sekund pred zadnjim zvokom sirene, z devetih metrov gol za zmago dosegel Bodo.

Rokometaši v Ljutomeru, foto: Rokometna zveza Slovenije

Rokometaši v Ljutomeru pričeli s pripravami na SP in opravili prvi trening


Zorman ni razočaran, je pa jezen

"Po porazu nisem razočaran, sem pa jezen. V prvem polčasu smo na trenutke igrali presenetljivo dobro glede na dejstvo, da smo skupaj le nekaj dni, in vseskozi nadzirali Madžare. V uvodnih osmih minutah drugega polčasa smo igrali preveč statično, nato pa znova zagospodarili na igrišču in imeli vajeti igre v svojih rokah do 50. minute. V finišu tekme smo se 'vrteli kot metuljčki' okoli madžarske obrambe. Pred nami je veliko dela, še bolj moramo delati na agresivnosti tako v napadu kot obrambi," je po porazu dejal trenet Uroš Zorman.

"Zelo slaba končnica nas je stala zmage, tudi sam sem naredil veliko napako v teh trenutkih. Do svoje igre sem vedno kritičen, ne glede na zmago ali poraz. Že na naslednji tekmi moram biti boljši, priložnost za to bo že v soboto na Madžarskem," pa je povedal Aleks Vlah, s sedmimi goli tudi najbolj učinkovit igralec današnje tekme.

Povratna tekma bo v soboto ob 16. uri v Veliki Kaniži.

Slovenija - Madžarska 27:28 (17:13)

Slovenija: Lesjak, Ferlin, Blagotinšek 1, Janc 1, Dolenec 3, Kodrin 2, Žabić 1, Horžen 1, Horvat, Mazej 1, Ovniček, Makuc 1, Bombač 2, Krečič 1, Mačkovšek 2, Novak 1, Vlah 7, Cehte 3.

Madžarska: Sipos, Leimeter 1, Juhas, Boka 3, Kovacicz, Ligetvari 2, Rosta 1, Ilić 1, Alvarez 3, Benhidi 2, Szollosi 1, Bujdoso 1, Szita 1, Ancsin 1, Bodo 5, Lekai 6.

Sedemmetrovke: 21/2; 3/5.
Izključitve: 12 min; 14 min.
Rdeča kartona: Rosta (46.), Blagotinšek (46.).

Svetovno prvenstvo se bo za slovenske reprezentante začelo v četrtek, 12. januarja. Tedaj jih ob 18.00 v skupini B čaka prva tekma, na kateri se bodo pomerili s Savdsko Arabijo. Po dnevu premora se bodo v drugem krogu ob 20.30 pomerili z gostitelji Poljaki, za zaključek prvega dela pa jih v ponedeljek, 16. januarja, ob 18.00 čaka še dvoboj s Francijo.

Izjemen boj naših fantov. Po 30 minutah proti Madžarom vodijo s 17:13! #miSlovenci

Objavil/a Rokometna zveza Slovenije / Handball Federation of Slovenia dne Četrtek, 05. januar 2023


Več v Šport