Aljaž Goznik s tremi zadetki Meteorplastu zagotovil zmago

Prleška ekipa je pred okoli 80 gledalci, v dvorani ŠIC Ljutomer, s 3:2 (3:0) premagala Oplast iz Kobarida.

Prlekija-on.net, sobota, 7. januar 2023 ob 10:36
Meteorplast ŠIC bar

Meteorplast ŠIC bar

Ljutomerski Meteorplast ŠIC bar nadaljuje z uspešnimi nastopi v 1. slovenski futsal ligi. V petek, 6. januarja, je bil na sporedu 14. krog, zadnji v drugi tretjini rednega dela prvenstva, prleška ekipa pa je pred okoli 80 gledalci, v dvorani ŠIC Ljutomer, s 3:2 (3:0) premagala Oplast iz Kobarida. Meteorplast ŠIC bar je še vedno na 3. mestu z 29. točkami, tokratni nasprotnik pa ima devet točk manj in je na četrtem mestu.
Obe moštvi sta derbi kroga pričakali v oslabljenih zasedbah. Pri domačih so manjkali prvi strelec prvenstva Denis Kneževič, Urban Goričan, Thomas Pihler, Niko Vajda, Toni Kovše, Niko Kosec in Alen Ruis, gostje pa so pogrešali Anžeta Široka, Davida Laha, Roka Bešterja, Roka Urbančiča in Denija Krivca.

Gostitelji so odlično pričeli dvoboj. Aljaž Goznik, ki je večji del sezone manjkal zaradi bolezni, je v 2. minuti dvakrat premagal vratarja gostov Nika Logarja. Najprej je spretno izkoristil podajo Roka Šnofla, nato pa gostom ukradel žogo in z neposredne bližine povišal na 2:0. Domači igralci so prevladovali. Imeli so več žogo v posesti in v 8. minuti je Aljaž Goznik še tretjič zadel ter s svojim šestim zadetkom v sezoni poskrbel za visoko vodstvo. Priložnosti Meteorplasta ŠIC bara so se vrstile tudi v nadaljevanju dvoboja, vendar gostitelji Logarja do konca dvoboja več niso uspeli premagati. Gostje so v drugem polčasu zaigrali nekoliko bolj hrabro, kar se jim je v zaključku dvoboja obrestovalo. Tine Šturm je v 36. in 37. minuti poskrbel za znižanje zaostanka in razburljivo končnico. Kobaridci so iskali izenačenje tudi s petim igralcem v napadalnih akcijah, a je domača obramba na čelu z vratarjem Klemnom Anželom zdržala vse pritiske in se veselila devete zmage v sezoni. »Tekmo smo zares dobro začeli in realizirali svoje priložnosti. Nato v drugem polčasu nismo zabili, to kar smo si ustvarili, in na koncu smo se še morali boriti, da so ostale tri točke doma. V končnici dvoboja smo bili verjetno že malo utrujeni, a to ne sme biti razlog. Moramo svoje priložnosti izkoristiti in prej odločiti tekmo,« je dejal strelec treh domačih zadetkov Aljaž Goznik:

Ostale podrobnosti s tekme, ostali izidi 14. kroga, lestvica in lista strelcev so na povezavi.



Več v Šport