Zmagoviti vikend mlajših selekcij NK Veržej na turnirju v Markovcih

Selekcije U7, U9 in U11 so se udeležile Korantovega pokala 2023 v Markovcih pri Ptuju in dosegle 2 turnirski zmagi in eno 2. mesto.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 9. januar 2023 ob 11:37
Mlajše selekcije NK Veržej na turnirju v Markovcih

Mlajše selekcije NK Veržej na turnirju v Markovcih

Minuli vikend so se selekcije U7, U9 in U11 udeležile Korantovega pokala 2023 v Markovcih pri Ptuju in dosegle 2 turnirski zmagi in eno 2. mesto.

V soboto, 7.1 so na parket najprej stopili najmlajši nogometaši, selekcije U7, ki so nastopili z dvema ekipama. Ekipa A je v predtekmovanju premaga NK Rače, NŠ Korant B, NK Aluminij in igrala neodločeno z Cirkulanami. V polfinalu so premagali NK Grajena in za turnirsko zmago med 12 ekipami so premagali še ŠD Cirkulane.

Za njimi so s predtekmovanji začeli nogometaši selekcije U11, s prav tako dvema ekipama. Ekipa B je ostala do finala neporažena. Suvereno so premagali nogometaše NŠ Klopotec, NK Ormož, Golgeter Hajdina. V četrtfinalu so premagali še Rače in v polfinalu NŠ Klopotec. V finalu so priznali poraz proti Gorišnici in tako osvojili 2. mesto med 16 ekipami. Za najboljšega strelca turnirja je bil razglašen David Hederić.

Drugi dan je nastopila še selekcija U9 in nadaljevala z odličnimi rezultati naših nogometašev, saj je tudi ta ekipa prišla brez poraza do finala (zmage proti ekipam: Aluminij, Cirkulane, Korant B, Drava Ptuj, Korant A), kjer so slavili med 10 ekipami proti Gorišnici.

Po eno zmago na turnirju sta dosegli tudi drugi ekipi selekcije U7 in U11. Čestitke vsem igralcem in trenerjema Boštjanu Puharju in Jožeku Špilaku.

Renata Slavinec Berden



Več v Šport