Sinestezije na Kapelskem vrhu

8. kolonija Likovnega društva Gornja Radgona

Filip Matko, torek, 13. september 2011 ob 12:31
Poetinje

Poetinje

Na Kapelskem vrhu, pri gostišču Leljak, je Likovno društvo Gornja Radgona, ki ga kot predsednica vodi Tatjana Mijatović, že izvedlo prvi del 8. društvene likovne kolonije pod naslovom »SINESTEZIJE – Oblike in barve besed«.

To se je zgodilo v soboto, 10. septembra, sofinanciral pa je druženje in ustvarjanje slikark in slikarjev Javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnosti.

Po 10. uri je bilo izvedeno srečanje z domačimi literarnimi ustvarjalci. Udeležile so se ga poetinje Marija Šedivy in Vida Pelc iz Gornje Radgone ter Monika Čuš iz Svetega Jurija ob Ščavnici. Z njimi je pogovor vodila Saša Bezjak, ki je kot akademska slikarka in magistra kiparstva bila zatem tudi mentor v skupini udeležencev likovne kolonije, ki so se odločili za slikanje na platna. razdelili v dve skupini. Akademski kipar Mitja Stanek s Kapelskega vrha pa je bil mentor drugi skupini, kjer so se lotili grafičnega ustvarjanja (monotipija, mešana tehnika in linorez). Seveda bo potreben še drugi del tokratne kolonije, kajti izdelane podlage za tiskanje niso dovolj. Tako se bo drugi del kolonije nadaljeval v društvenem ateljeju v Gornji Radgoni, s tiskanjem grafičnih del na tiskarskem stroju, v sredo, 21. septembra, ob 17. uri. Istega dne oddajo dela tudi tisti, ki so se lotili slikanja oziroma ostalih slikarskih tehnik. Vsa nastala dela s tokratne 8. društvene likovne kolonije bodo razstavljena na društveni razstavi konec septembra ter v prvi polovici meseca oktobra v avli Doma starejših občanov v Gornji Radgoni. Otvoritev je predvidena 29. septembra ob 17. uri.


Več v Kultura in izobraževanje