V večjem delu Slovenije naj bi močno snežilo, sneg bo moker in bo ponekod povzročal snegolom

Arso je izdal opozorilo, da bo v drugi polovici noči z nedelje na ponedeljek in v ponedeljek zjutraj po nižinah v večjem delu Slovenije močno snežilo. Za ponedeljek je po celotni državi izdano oranžno opozorilo.

Prlekija-on.net, nedelja, 15. januar 2023 ob 12:16
Močno naj bi snežilo do nižin

Močno naj bi snežilo do nižin

Agencija RS za okolje (Arso) napoveduje, da bo popoldne oblačno, na Primorskem in Notranjskem bo občasno deževalo. Pihal bo jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo v večjem delu Slovenije od 6 do 12 °C.

Ponoči se bodo padavine okrepile in zajele vso Slovenijo, meja sneženja se bo do jutra marsikje spustila do nižin. Prehodno bo zapihal severovzhodni veter, na Primorskem burja. Jutranje temperature bodo okoli 0, na Goriškem in ob morju okoli 5 °C.

V ponedeljek dopoldne bodo padavine slabele in ponekod ponehale. Zvečer se bodo znova okrepile in zajele vso Slovenijo. Po nižinah Gorenjske in Koroške bo snežilo, drugod deloma deževalo deloma snežilo. Ponekod bo zapihal jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 0 do 4, na Primorskem do 10 °C.

Arso je izdal tudi opozorilo, da bo v drugi polovici noči z nedelje na ponedeljek in v ponedeljek zjutraj po nižinah v večjem delu Slovenije močno snežilo. Sneg bo moker in bo ponekod povzročal snegolom. Za ponedeljek je po celotni državi izdano oranžno opozorilo.

Oranžni alarm
Za ponedeljek je po celotni državi izdano oranžno opozorilo, vir: Arso

V torek bo pretežno oblačno, občasno bodo še krajevne padavine, deloma plohe. V noči na sredo se bo ohladilo, meja sneženja se bo prehodno spet spustila do nižin. V sredo čez dan bo na vzhodu delno jasno, drugod pretežno oblačno. V hribih zahodne Slovenije bodo občasne padavine. Pihal bo jugozahodni veter.

Napoved vremena
Napovedane temperature za Ljutomer v tem tednu, vir: Accuweather aplikacija


Več v Narava