Tujca doletela kazen v višini 1.300 evrov, saj je v Sloveniji bival nezakonito

Ormoški policisti so v ponedeljek obravnavali tudi voznika in voznico, ki sta vozila pod vplivom alkohola. Voznico so pridržali.

Prlekija-on.net, torek, 17. januar 2023 ob 16:12
Policija

Policija

Policisti Policijske postaje Ormož so v ponedeljek, 16. januarja, obravnavali naslednje pomembnejše dogodke. Ob 13.50 so imeli v postopku državljana Kosova, za katerega je bilo ugotovljeno, da je nezakonito prebival v Republiki Sloveniji. Po končanem postopku je bil tujec z odločbo nameščen v Center za tujce v Postojni in je v postopku odstranitve iz Republike Slovenije. Izrečena mu je bila globa zaradi kršitve določil Zakona o tujcih v višini 1.300 evrov.

Ob 21.20 so v naselju Ivanjkovci imeli v postopku voznico osebnega avtomobila. Med postopkom je bilo ugotovljeno, da je vozila vozilo v cestnem prometu pod vplivom alkohola, alkotest je pokazal 0,58 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Prepovedana ji je bila nadaljnja vožnja, odvzeto vozniško dovoljenje in odrejeno pridržanje po določilih 24. člena ZPrCP. Zoper voznico bodo podali obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Ormožu.

Ob 22.25 so izven naselja Ormož imeli v postopku voznika osebnega avtomobila. Med postopkom je bilo ugotovljeno, da je vozil vozilo v cestnem prometu pod vplivom alkohola, alkotest je pokazal 0,44 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Prepovedana mu je bila nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog.



Več v Črna kronika